Célba ért az életmentõ segítség

 

Segélyezés, 2011. August 30. 124

Célba ért az életmentõ segítség

A magyarországi ADRA az ADRA Ausztriával közös összefogásban egy nagyszabású élelmezési projektet indított el Közép-Szomália Galmudug és Banadir régiójában ez év októberétõl december végéig. Ennek eredményeként 370 menekült család részesülhetett élelmiszer-ellátásban (rizs, bab, liszt, növényi olaj). A kedvezményezettek száma így 1866 személy. Ez a projekt nagy segítséget nyújtott a nõk, gyerekek és idõsek számára, akik a legjobban szenvedtek az éhség okozta következményektõl. A krízishelyzet még mindig fennáll, fõként az ország déli részein, habár a humanitárius összefogásnak és segítségnyújtásnak köszönhetõen a december 6-i, negyedéves felmérések alapján július óta 29%-ról 11%-ra csökkent az akut alultápláltsági szint (FSNAU negyedéves jelentés).
Az ADRA Alapítvány vezetõsége ezúttal szeretné megköszönni minden adományozó nagylelkû felajánlását. A „Mentsünk Életeket Szomáliában!” felhívásra 682 000 Ft gyûlt össze. A Nemzetközi ADRA hálózata továbbra is folyamatosan dolgozik a helyszínen segítséget nyújtva a vízellátás, kutak helyreállítása, valamint az iskolai élelmezés területén.
Aki továbbra is szeretné támogatni az ADRA Szomáliában végzett munkáját, a következõ bankszámlaszámra küldheti adományát: OTP Bank Rt: 11707024–20430928 „Mentsünk életeket Szomáliában!”megjegyzéssel! 

Keresés

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Az ADRA a második nagy élelmiszerosztást kezdi el Haitin

2010. March 19.

Március 8-án az ADRA megkezdte második nagyszabású táplálékosztását Haiti fõvárosában, Port-au-Prince-ben, ahol a becslések szerint 300.000 embert látnak majd el élelemmel.   A hivatalnokok szerint az ADRA kb. 2500 család napi élelmezését fogja segíteni csomagok kiosztásával, amelyek 54 kg rizst, kukorica-szójabab keveréket, babot, olajat és sót tartalmaznak.

ADRA Tábor 2009
2009. December 03.