Kórházi felszereléseket juttattak el Kárpátaljára

 

Fejlesztés, 2010. May 14. 230

Kórházi felszereléseket juttattak el Kárpátaljára

Az adomány az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítványnak köszönhetõ.
Több mint 7000 euró értékû kórházi felszerelést juttatott el Kárpátaljára az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány. A 120 országban tevékenykedõ szervezet elsõ alkalommal küldött adományokat Ukrajnába.

Norvég és magyar felajánlásokból gyûlt össze a teherautónyi szállítmány a Beregszászi Járási Kórház számára. Az adomány többsége a pásztói Margit Kórházból származik.

- Huszonöt kórházi ágy matracokkal, továbbá az ADRA norvég támogató szervezetein keresztül gyógyászati segédeszközök juthattak el Ukrajnába – mondta Bakosné Zohán Tünde, Az ADRA ügyvezetõ igazgatója.

A Beregszászi Járási Kórház még a múlt évi influenzajárványkor kért segítséget a Kárpátaljai Református Egyháztól. A diakóniai központ azonnal továbbította a kérést Magyarországra.

- Abban a pillanatban, amikor megjött az ajándékozási levél, felküldtük Kijevbe. Sajnos több mint 3 hónapba került, amíg megkaptuk az engedélyt – jegyezte meg Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja igazgatója.

Az adományt az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság teherautója szállította Beregszászba.

 

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Fogyatékkal élõkért projekt

2005. October 01.

Fogyatékkal élõk táborában nyújtott segítséget az ADRA Alapítvány gyógypedagógus szakemberével és lelki gondozóival Zánkán és Szegeden. A sajátos igényû emberek mûvészeti életét támogatta az a Mátrafüreden megrendezett mûvészeti tábor, ahol 21 fogyatékkal élõ fiatal nyaralt a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány együttmûködésében.