Szeretet Segélyakció a kongói háború menekültjeinek

 

Fejlesztés, 2009. March 31. 981

Szeretet Segélyakció a kongói háború menekültjeinek

 A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti - Észak-Kivu - tartományában már több hónapja folynak véres harcok a kormány katonái és a lázadók között. A harcok következtében többszázezer ember kényszerült otthona elhagyására. A menekültek közel 80%-a nõ és gyermek, akik a különbözõ ideiglenesen felállított táborokban próbálnak az erõszak elõl menedéket találni.

Nemzetközi szervezetek rendkívüli erõfeszítések ellenére sem tudnak a rengeteg ember élelmezésérõl és biztonságáról gondoskodni.

A harcok sújtotta keleti országrész központja Goma, melynek körzetében három menekülttábor van. A legnagyobb, a Muhimba-tábor 30 000 fõt számlál, emellett mûködik két kisebb tábor, ahol összesen kb.7000 fõ él.
Ennek a projektnek a célja a két kisebb tábor támogatása, mivel itt a szükségletek sokkal kevésbé biztosítottak a nagyobb nemzetközi segélyszervezetek által.
 
Közös összefogás eredményeként az Afrikáért Alapítvány, az ADRA Hungary Alapítvány, az ADRA Austria, a Baptista Szeretetszolgálat valamint a Magyar Külügyminisztérium támogatásában egy 20 lábas konténert töltöttünk meg segélyszállítmánnyal és indítottunk el a gomai menekülttáborba, a Kongói háború menekültjeinek megsegítésére.
 
A konténer megtöltéséhez az ADRA Hungary és az ADRA Austria közösen a következõkkel járult hozzá: 12 darab extra minõségû hidraulikus kórházi ágy, egy mobil röntgengép, 1 raklap bébi étel, iskolaszerek, valamint 154 doboz gyermek és nõi ruhanemû.
A konténert ünnepélyes keretek között február 26.-án indítottuk útnak az ADRA Hungary raktárától, amely eseményen Dr. Paul Emile TSHINGA AHUKA a Kongói Köztársaság belgrádi nagykövete is személyesen tiszteletét tette.
 
A konténer március 10.-én hagyta el a szlovéniai Coper kikötõt és Aprilis 8.-án érkezik meg a Dar es Salaami kikötõbe ahonnan teherkocsin szállítják tovább Gomába.
 
A szállítmány szétosztásáért az ADRA Goma helyi irodája vállalja a felelõsséget. A kórházi eszközök a helyi Adventista Kórházba kerülnek, ahol a menekültek egészségi állapotán próbálnak segíteni.

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Ezért kell ismerni az alapszintű újraélesztés protokollját!

2019. March 22.

Bármikor és bárkivel megtörténhet, hogy segítségre szorul. Mint az is, hogy segítséget kell nyújtson. De vajon felkészültünk-e például ez utóbbira?