ADRA Közösségi Nap Tiborszálláson

 

Segélyezés, 2012. October 17. 1202

ADRA Közösségi Nap Tiborszálláson

2012. október 14.-én vasárnap az ADRA munkatársai és önkéntesei lelkesen indultak útnak Budapestrõl, Mátészalkáról, Nyírpazonyból és Nyírbátorról Tiborszállásra, a Péchy László Adventista Általános Iskolába. Az elõkészületek már hetekkel azelõtt folytak és mindenki izgatottan várta a találkozást, hiszen az ADRA tábor után már több gyereket és az igazgatónõt is ismerõsként köszönthettünk.

A közösségi napra a település apraja-nagyja egyaránt eljött, hiszen a meghirdetett programok között minden korosztály talált kedvére valót.

A programokat közösen kezdtük a tornateremben, ahol az iskola igazgatónõjének, Bíró Sándornénak, a polgármesternek, Csaholczi Gusztáv úrnak és az ADRA ügyvezetõ igazgatójának Bakosné Zohán Tündének köszöntése után közös énekkel, imával és áhítattal vezette be a napot Soós Róbert iskolalelkész. A gyerekek meglepetés énekkel készültek számunkra és gyönyörûen csengett a hangjuk, amikor felzendültek a Minden mi él és a Szeretet mindenkié címû énekek.

11 órától kutyás bemutató következett, amelyet a Kelet- Magyarországi Speciális Mentõk Egyesülete biztosított számunkra, majd kézmûves foglalkozás, arcfestés, csapatjátékok, sorverseny, cserkész játékok, lelki adok-veszek és a jellemkerék kötötte le a gyerekek figyelmét. A lelki adok-veszek és a jellemkerék arra serkentette a sok érdeklõdõ gyereket, hogy a nap folyamán tudatos odafigyeléssel egy-egy pozitív tulajdonságot gyakoroljanak.  Ez idõ alatt szorgos kezek készítették az ebédet számunkra Fazekasné Csatlós Erika mátészalkai ADRA önkéntes vezetésével. Az üstben fõtt babgulyás és kemencében sült kenyérlángos illatára gyûltek össze közös ebédre a szülõk, gyerekek, tanárok.

Délután sportbajnokság, tombola és kirakódó vásár várta a gyerekeket, ahol a napi foglalkozásokon való részvétel jutalmául kapott mezei fatallérokat lehetett beváltani értékes játékokra és ruházatra. Mindenki örömteli arccal és ajándékokkal megpakolva tért haza.

Hálásak vagyunk az együtt töltött élmény dús napért. Így szeretnénk köszönetet mondani minden lelkes önkéntesnek, Fazekasné Csatlós Erikának és családjának, Csalami Renátának és Tibinek, Décsei Krisztiánnak és Rékának, Bákonyi Jánosnénak és lányának, Kis Mártának, Bodnár Jánosné Zsókának valamint Soós Róbertnek és családjának az áldozatos segítségükért.

A nap végén feltöltekezve indultunk haza azzal a reménnyel, hogy hamarosan újból visszatérhetünk Tiborszállásra.

CsNÉ/GR 
ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapitvány Tiborszállás közösség Péchy László iskola Kelet- Magyarországi Speciális Mentõk önkéntesek cserkész játékok arcfestés ajándék sport

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

2017. decemberi tevékenységek összefoglalója

2018. January 10.

A 2017. december folyamán végzett segélyezési tevékenységek, illetve a gyermektáborhoz kapcsolódó programok összefoglalása.

Segélykoncert
2012. October 16.
Jelentés 2013
2013. June 09.