ADRA Tábor 2009

 

Segélyezés, 2009. December 03. 665

ADRA Tábor 2009

 

Az elõzõ évekhez híven az ADRA Alapítvány idén is tábort szervezett a szociálisan hátrányos helyzetû és állami gondozott gyerekek részére. A 80 fõs tábor a Bakonyban, Csesznek településen került megrendezésre.
 
A gyerekek nagy lelkesedéssel érkeztek a táborba, hiszen az egész éves intézeti bezártság után lehetõségük nyílt egy hetet igazi felüdítõ környezetben eltölteni a Cseszneki Vár lábánál. Nagy részük már az újbóli találkozás örömével jött, hiszen õk a gyõri Gyermekvédelmi Program keretében évente többször találkozhatnak az ADRA Alapítvány munkatársaival.
 
A tábori program a helyszínnek köszönhetõen is nagyon változatos volt. A gyerekeknek lehetõség nyílt a lovaglásra, állatsimogatásra, élményfürdõzésre, kézmûves foglalkozásokra, a Cseszneki Vár meglátogatására, és kisebb-nagyobb túrák megtételére a közeli erdõkben. Egész héten a bibliai József történetérõl tanulhattak, korosztályokra bontva, ahol minden csoport korához illõ tevékenységekben vehetett részt megtanulva, hogy Isten gondot visel róluk, úgy, ahogy Józseffel is tette.
 
Az ADRA Alapítvány hálás a Palánta Bábcsoportnak, akik meghívásunkra bábelõadással szereztek örömet a gyerekeknek.
 
A tábor vezetõinek nagy örömére szolgált, hogy vendégük volt Philip Shorthouse a Blythswood Care partnerszervezet képviselõje feleségével együtt, akik számos ajándékkal és játékkal támogatták a programot.
 
A tábor ideje alatt jótékonysági koncert került megszervezésre a helyi Kerekerdõ Óvoda részére, a Graal Együttes szolgálatával, akik nagyon szép koncerttel ajándékozták meg a helyieket és a táborban résztvevõ gyerekeket egyaránt.
 
Az ADRA kiemelt hálával tartozik a támogatóknak: az Antrans Clean Kft-nek, az Euro Profil Rt-nek, valamint az Adventista Egyház Dunamelléki Egyházterületének.

 

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Nyújtsd ki a kezed embertársaid felé

2011. August 30.

Ezt ez elvet képviselik az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány munkatársai és önkéntesei egész éves munkájuk által. Így nem volt ez másként 2010 decemberében sem. Nemcsak Budapesten, hanem országszerte az ADRA Körzetekben is folytak az elõkészületek a helyi ajándékozásokkal egybekötött ünnepségekkel kapcsolatosan.

Az ADRA munkája Haitin
2010. January 27.
A várakozás súlya
2010. February 04.