Árvízi helyzetjelentés

 

Segélyezés, 2010. June 10. 951

Árvízi helyzetjelentés

Az ADRA hívó szavára és a híradások nyomán sok-sok testvérünk megmozdult és bekapcsolódott a segítségnyújtásba. Testvéreink leutaztak a gátakra és a védekezésben segítettek. Simon Attila és csapata, Árvai Dáni és az ÉKG-s fiúk, Restás László és az õ segítõi is nagyon komoly munkát végeztek.

Az árvízi védekezés után, a sajnálatos módon vízzel elöntött területeken a kitelepített családok számára az élelmiszer, a ruhanemû, a matracok és a napi életvitelt elõsegítõ humanitárius segélyszállítmányok rendkívül fontosak. Az ADRA központi raktárából az elmúlt idõszakban Bõny település Önkormányzata, Szerencs, Miskolc, Vilmány, Sátoraljaújhely és a környezõ települések kaphattak konkrét segítséget.

Minden területen együttmûködünk az Országos Katasztrófavédelemmel a szervezett, hatékony segítségnyújtás céljából.

edeleny2 Az ADRA TED (Transzeurópai Divízió) által támogatott pályázatunk (Flood Response Hungary 2010) eredményeképpen 15 000 USD (3 355 535 Ft) értékben az árvíz levonulását követõen már a helyreállításba kapcsolódunk be. Összesen 300 ház (lakóingatlan) szárítását és fertõtlenítését kezdhetjük meg. Az ADRA Csehország közel 40 db speciális szárítógéppel támogatja a helyreállítást. Itt arról van szó, hogy ez a speciális szárítógép a falakban megkezdõdött gombásodási folyamatokat állítja le, illetve a fertõtlenítés, amely (H-Lúggal történik megfelelõ koncentrációban) a késõbbi penészgomba és más kórokozók kiírtását célozza. Ebben a projektben is a Kelet-Magyarországi Speciális Mentõcsapattal mûködik együtt az ADRA.

Segélyszállítmányaink folyamatosan érkeznek külföldrõl, mindezekkel támogatni igyekszünk a bajba jutott, szenvedõ embertársainkat.

Továbbra is várjuk adományaitokat az ADRA Alapítvány Katasztrófa Alapjára:

11707024-20476487, az országos körlevél információi alapján.

Az eddigi összesítés szerint az ADRA Katasztrófa Alapjára „Árvíz 2010" jelzéssel: 517 600 Ft gyûlt össze. Nagyon köszönjük a testvérek adományait, melyek nagy segítséget jelentenek a kárt szenvedett családoknak.

Az adománygyûjtésben összegyûjtött összeg a Katasztrófa Bizottság (a Magyar Unió által alapított bizottság) döntései alapján lesz felhasználva. 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Összefogás Farkaslyukon

2021. May 18.

Lakástűz miatt bajba került család megsegítésében közreműködtünk.

Jelentés 2013
2013. June 09.
Cipősdoboz akció 2022
2022. December 19.