Árvízi helyzetjelentés

 

Segélyezés, 2010. June 10. 819

Árvízi helyzetjelentés

Az ADRA hívó szavára és a híradások nyomán sok-sok testvérünk megmozdult és bekapcsolódott a segítségnyújtásba. Testvéreink leutaztak a gátakra és a védekezésben segítettek. Simon Attila és csapata, Árvai Dáni és az ÉKG-s fiúk, Restás László és az õ segítõi is nagyon komoly munkát végeztek.

Az árvízi védekezés után, a sajnálatos módon vízzel elöntött területeken a kitelepített családok számára az élelmiszer, a ruhanemû, a matracok és a napi életvitelt elõsegítõ humanitárius segélyszállítmányok rendkívül fontosak. Az ADRA központi raktárából az elmúlt idõszakban Bõny település Önkormányzata, Szerencs, Miskolc, Vilmány, Sátoraljaújhely és a környezõ települések kaphattak konkrét segítséget.

Minden területen együttmûködünk az Országos Katasztrófavédelemmel a szervezett, hatékony segítségnyújtás céljából.

edeleny2 Az ADRA TED (Transzeurópai Divízió) által támogatott pályázatunk (Flood Response Hungary 2010) eredményeképpen 15 000 USD (3 355 535 Ft) értékben az árvíz levonulását követõen már a helyreállításba kapcsolódunk be. Összesen 300 ház (lakóingatlan) szárítását és fertõtlenítését kezdhetjük meg. Az ADRA Csehország közel 40 db speciális szárítógéppel támogatja a helyreállítást. Itt arról van szó, hogy ez a speciális szárítógép a falakban megkezdõdött gombásodási folyamatokat állítja le, illetve a fertõtlenítés, amely (H-Lúggal történik megfelelõ koncentrációban) a késõbbi penészgomba és más kórokozók kiírtását célozza. Ebben a projektben is a Kelet-Magyarországi Speciális Mentõcsapattal mûködik együtt az ADRA.

Segélyszállítmányaink folyamatosan érkeznek külföldrõl, mindezekkel támogatni igyekszünk a bajba jutott, szenvedõ embertársainkat.

Továbbra is várjuk adományaitokat az ADRA Alapítvány Katasztrófa Alapjára:

11707024-20476487, az országos körlevél információi alapján.

Az eddigi összesítés szerint az ADRA Katasztrófa Alapjára „Árvíz 2010" jelzéssel: 517 600 Ft gyûlt össze. Nagyon köszönjük a testvérek adományait, melyek nagy segítséget jelentenek a kárt szenvedett családoknak.

Az adománygyûjtésben összegyûjtött összeg a Katasztrófa Bizottság (a Magyar Unió által alapított bizottság) döntései alapján lesz felhasználva. 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Chile – az ADRA továbbra is segít

2010. March 16.

Chilében a külföldi kormányok támogatásával az ADRA továbbra is végzi segélyezési munkáját. A hatalmas erejû földrengést követõen a legszükségesebb élelmiszereket osztja a túlélõknek a katasztrófa által érintett területeken. A segélyezési munkáról felvételt készített a Chilei televízió, a TV Nacional, amikor kedd reggel sajtótájékoztatót tartott Hillary Rodham Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere és Michelle Bachelet, chilei elnök Santiago nemzetközi repülõterén.