Az ADRA a második nagy élelmiszerosztást kezdi el Haitin

 

Segélyezés, 2010. March 19. 903

Az ADRA a második nagy élelmiszerosztást kezdi el Haitin

Március 8-án az ADRA megkezdte második nagyszabású táplálékosztását Haiti fõvárosában, Port-au-Prince-ben, ahol a becslések szerint 300.000 embert látnak majd el élelemmel.
 
A hivatalnokok szerint az ADRA kb. 2500 család napi élelmezését fogja segíteni csomagok kiosztásával, amelyek 54 kg rizst, kukorica-szójabab keveréket, babot, olajat és sót tartalmaznak. Közel 1296 tonna élelmiszert fognak szétosztani kilenc körzetben a Port-au-Prince közelében fekvõ Carrefour-ban, becslések szerint ebbõl 50.000 háztartás fog részesülni.
 
Az ADRA, ami az ENSZ Világélelmezési Programjának második legnagyobb élelmiszerosztását szervezi Haitin, és ennek a szállítmánynak 17 százalékát fogja kiosztani, egyike a tíz non-profit szervezetnek, amelyek ebben a nagy osztásban részt vesznek.
 
„Számos megcélzott körzet, amelyek a Carrefour-i hegyek lábainál és a hegységben találhatóak, a földrengés bekövetkezte óta elõször kapnak élelmiszersegélyt” – mondja Andrew Lucas, aki Haitin az ADRA Vészhelyzeti Válaszközpontjának programigazgatója.
 
A jelenlegi nagyszabású élelmiszerosztást követõen 3 millió adag ételt akarnak a túlélõknek kiosztani, valamint március 30-ig további 2 milliót.
 
A Haiti kormánynak az a szándéka, hogy helyi közösségeket alkalmazzanak a katasztrófa utáni segélyezésben és helyreállításban, ezért egy bizottsági rendszert hoztak létre az érintett területeken. Carrefour-ban, ahol az ADRA most is dolgozik, a bizottság a polgármesterbõl, a helyi polgári társaság egy tagjából, a Carrefour-i kormányzat és az ADRA egy képviselõjébõl áll.
 
Az elosztási pontokat és a segélyezetteket ezek a bizottságok választották meg. Elsõbbséget élveztek a legsebezhetõbbek, azok a családok, ahol öt év alatti gyerekek vannak, valamint azok a fedél nélkül maradtak, akik táborokban vagy az utcákon élnek.
 
Februárban az ADRA nagy mennyiségû élelmiszert osztott szét 15 nap alatt naponta több mint 10.000 embernek. A projekt egy nagyszabású mûveletnek a része, amit a Haiti kormány valósított meg az ENSZ Haiti Missziójával, a Világélelmezési Programmal és más partnerekkel együttmûködve, hogy a földrengés-sújtotta területeken mindenhol kielégítse a túlélõk szükségleteit. 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Célba ért az életmentõ segítség

2011. August 30.

A magyarországi ADRA az ADRA Ausztriával közös összefogásban egy nagyszabású élelmezési projektet indított el Közép-Szomália Galmudug és Banadir régiójában ez év októberétõl december végéig. Ennek eredményeként 370 menekült család részesülhetett élelmiszer-ellátásban (rizs, bab, liszt, növényi olaj).

Helyzetjelentés
2013. June 10.
Segíteni kiváltság!
2020. August 18.