Az ADRA és az ENSZ közös élelmiszer-osztása Haitin

 

Segélyezés, 2010. February 04. 995

Az ADRA és az ENSZ közös élelmiszer-osztása Haitin

 

Nagy mennyiségû élelmiszer-szállítmány van útban Haiti felé, hogy ételt biztosítson több mint 2 millió embernek Port-au-Prince leginkább érintett területein – jelentette az ADRA.
Az ADRA 1700 élelmiszer-csomagot fog kiosztani, ami számításai szerint 10.200 fõ ellátására lesz elegendõ. Minden csomag 25 kg rizst tartalmaz, ami hat embernek elég néhány napra. Az ételosztás stratégiájának részeként csak nõk jogosultak belépni az elosztási pontokra, hogy átvegyék az élelmiszert. Az ENSZ Világélelmezési programja szerint így biztosítható, hogy az élelmiszer egyenlõen legyen elosztva a családok között. A 15 napos osztás végére az ADRA 153.000 Haiti embernek juttat élelmiszert.
 
„Ez az élelmiszer-osztás Carrefour-ban családok ezreinek juttat segélyt, amire oly nagy szükségük van” – mondja Mario Ochoa, a nemzetközi ADRA alelnöke és az ADRA Vészhelyzeti Központjának igazgatója. „Hisszük, hogy ezeknek a családoknak segíteni erkölcsi kötelességünk.”
 
 
Az ADRA több független szervezettel is együttmûködik, hogy ezt a tevékenységet támogassák. Együttmûködik többek között az ENSZ Haiti Missziójával, aminek része a Világélelmezési Program, hogy segélyeket kézbesítsen a következõ két hétben. A terv részeként 16 elosztási pontot jelöltek ki, többek között a Port-au-Prince melletti Carrefour-ban is, amelyet az ADRA fog irányítani.
 
„A Világélelmezési Program minden partnerével együttmûködik, hogy folyamatos legyen az élelmiszer-ellátás, és elérje mindazokat, akiket a földrengés érintett” – mondja Josette Sheeran, a Világélelmezési Program vezérigazgatója.
 
Sheeran azt is elmondta, hogy ez az élelmiszermennyiség nem csak több emberhez fog eljutni, de stabilabb élelmiszer-ellátást biztosít az érintett Haitiaknak.
 
forrás: adra.org

Az ADRA egy non-profit szervezet, mely a világ több mint 125 országban végez gazdaságfejlesztõ, egészségmegõrzõ és oktatási tevékenységet, tekintet nélkül nemre, korra, fajra, politikai vagy vallási hovatartozásra. Mindezek mellett katasztrófahelyzetekben, háborúban is gyors segítséget nyújt.
Ön is segíthet.
 
Ha támogatni szeretné az ADRA munkáját és a Haitin élõket, kérjük, a következõ bankszámlaszámra küldje el adományát „Haiti földrengés” megjegyzéssel:
 
ADRA Alapítvány Katasztrófa Alap
11707024-20476487, OTP Bank Rt.