Az ADRA munkája Haitin

 

Segélyezés, 2010. January 27. 1036

Az ADRA munkája Haitin

 

Gyerekek, nõk és férfiak tízezrei, akiket a Haitiben, Port-au-Prince-ben földrengés sújtott 2010. január 12-én most az utcákon és összetákolt táborokban élnek. Sokan közülük családtagjaikat gyászolják, akik a katasztrófában haltak meg, mások még reménykednek abban, hogy megtalálják családtagjaikat és barátaikat.
 
Az embereknek minden elképzelhetõ dologra szükségük van – mondja John Torres, az ADRA International médiaszakértõje, aki jelenleg is a helyszínen tartózkodik. Legtöbbjüknek csak a rajtuk levõ ruhájuk maradt, ez mindenük. Szavakkal nem is lehet kifejezni a pusztítást, azt a hihetetlen veszteséget, amit az emberek életének és a javaknak elvesztése okoz, és azt a szükséget, ami itt hosszú távú segítséget igényel.
 
Az ADRA, összefogva a Global Medic szervezettel, minden nap tiszta vizet biztosít annak a 30.000 személynek, akik az Adventista Egyetem és az ADRA által fenntartott táborban élnek. Ezen felül több ezer víztisztító tablettát és tiszta vizet osztottunk azoknak, akik távolabb élnek a vízszolgáltatástól. Négy mobil egészségügyi egységet, orvosi csoportokat, 13 doboz egészségügyi felszerelést és gyógyszert, valamint kiszáradás elleni sót hoztunk magunkkal. Mentõcsapatunk hosszú napok óta dolgozik teljes erõbedobással, hogy megpróbálják megmenteni a romok alá szorult embereket.
Egészségügyi intézmények gyakorlatilag nem léteznek. A legszükségesebb feladat az illemhelyek létrehozása volt, ezekbõl hatvanat építettünk. Megfelelõ egészségügyi ellátás nélkül rendkívül nagy a veszélye annak, hogy ezek a fedél nélkül maradt emberek súlyos hasmenést vagy akár kolerát vagy tífuszt kapjanak.
 
Orvoscsoportunk a nap 24 órájában ment életeket, bár az orvosi eszközeik és a gyógyszerek lassan elfogynak. Általános antibiotikumok híján könnyen belehalhat fertõzéseibe az, akin amputációt kellett végrehajtani, de még az is, akinek csak egy kisebb vágott sebe vagy horzsolása van.
Az ADRA 14.000 csomag kekszet osztott ki öt központban, de ennél sokkal többre volna szükség. Ezek csak a pillanatnyi szükségeket fedezik a további élelmiszer, sátrak, takarók és gyógyszerek beszerzéséig.
 
forrás: www.adra.org

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés
ADRA hírek
2019. February 11.
Egy doboznyi szeretet
2022. January 14.
ADRA tábor 2019.
2019. August 13.