Az ADRA orvosi segítséget kér

 

Segélyezés, 2010. January 27. 990

Az ADRA orvosi segítséget kér

 

Az orvosi ellátás, a gyógyszerek és a felszerelés hiánya jelenti a legnagyobb kihívást a földrengés-sújtotta Port-au-Princeben, tizenegy nappal azután, hogy több mint 111.000 ember meghalt és több ezren megsebesültek a modern idõk legszörnyûbb katasztrófájában – jelentette az ADRA.
Az ADRA munkatársai szerint, akik a szervezet munkáját irányítják a haiti fõvárosban, az orvosi létesítményeknek még mindig nagy szükségük van gyógyászati eszközökre, különösen sebészeti eszközökre, mint pl. sterilizáló berendezések, csontfûrészek, és eldobható eszközök, úgymint kesztyû, maszk és sebkötözõ eszközök.
 
Az utóbbi napokban rengeteg sérült túlélõ árasztotta el a létesítményeket – mondta az ADRA egyik munkatársa.
 
Január 19-én a 71 ágyas Haiti Adventista Kórház orvosi eszközeinek vizsgálatát folytatta le az ADRA, amely Carrefour-ban, Port-au-Princben található, és egy kérelmet intézett az Orlando-ban található Florida Kórházhoz, hogy küldjön egy szállítmányt a kritikusan alacsony készletek feltöltésére.
A Florida Kórházat megdöbbentette a Haiti földrengés híre és az onnan érkezõ fényképek látványa – mondta Lars Houmann, a kórház elnök-vezérigazgatója. Mivel a gondoskodás alapvetõ jellemvonásunk, szervezetünk legtöbb tagja azonnal lelkesen reagált.
 
Kevesebb, mint 2 nap alatt a Florida Kórház együttmûködve az ADRA-val, légi úton szállította a 71.000 dollár értékû egészségügyi felszerelést egy bérelt Boeing 727-es repülõgéppel, amely január 21.-én reggel szállt le Port-au-Prince-ben. Az ellátmányt a következõ 2 napban fogják kézbesíteni az ENSZ támogatásával, tartalma 23 paletta, ezekben antibiotikum, fájdalomcsillapító, maszkok, kesztyû, orvosi mûszerek, ortopéd sebészeti eszközök, kötszerek, szappan, higiéniai termékek és egyéb eszközök találhatóak. Ez az adomány a Haiti Adventista Kórházat fogja támogatni, ahol több ezer ember gyûlt össze segítségért a katasztrófa óta.
 
Ez az orvosi segítség jobbkor nem is jöhetne – mondja John Torres, aki kapcsolattartóként dolgozik a Haiti Adventista Kórház és az ADRA vészhelyzet-kezelõ csoportja között Port-au-Prince-ben. Az egészségügyi felszerelést a megérkezésével egy idõben fel is fogjuk használni.
Gustavo Vilorio, mexikói sebész napi 20 mûtétet hajtott végre azóta, hogy Port-au-Prince-be érkezett múlt hétfõn. Azt is elmondta: a Florida Kórház által szolgáltatott eszközök az érintett lakosság legégetõbb sebészeti szükségleteinek csupán egy részét tudják fedezni.
A Florida Kórház, amely egy magánkórházakból álló csoportot mûködtet közép-Floridában és intézményeit országosan elismerik a rák, a kardiológia, a diabétesz az ortopédia és a neurológia kezelésének területén, az ADRA-val közösen azon fog dolgozni, hogy további szállítmányok érkezzenek Haitire.
 
 
A csütörtöki légi szállítmány a sanfordi Harvest Time International 40 raklapnyi adományát is tartalmazta, ami ponyvákat, mûanyag lemezeket, vizet, higiéniai eszközöket, generátorokat, csecsemõgondozási és egészségügyi felszerelést is magába foglalt.
Az ADRA a Floridai Szükségállapoti Orvoscsoporttal is együttmûködik. Ez egy olyan független csoport, amely sürgõsségi orvosi ellátást nyújt a Florida Kórház betegeinek az Orlando-i területen, és 25.000 dollárral támogatta az ADRA Haitin végzett erõfeszítéseit.
 
„Hálásak vagyunk a Florida Kórház, a Harvest Time International és a Floridai Szükségállapoti Orvoscsoport hatalmas támogatásáért, miközben folytatjuk a segélyezési munkákat Haitin” – mondja Charles Sandefur, az ADRA International elnöke, aki ezen a héten érkezett Port-au-Prince-be. „Ezeket a kapcsolatokat a továbbiakban is ápolni fogjuk, mert ez az egyik sarkallatos pontja a munkánknak, hogy reményhez és gyógyuláshoz segítsük azokat az embereket, akiket Haitin ez a katasztrófa érintett.”
 
forrás: www.adra.org

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Kelet-Afrika - Az évtized legsúlyosabb krízise

2011. August 30.

Afrika keleti szegletében egyre súlyosbodik a humanitárius válság. Az Egyesült Nemzetek Humanitárius Ügyeket Szervező Irodája szerint kb. 12,4 millió embernek van szüksége életmentő segítségre, és arra számítanak, hogy 2011 decemberére a válság soha nem látott szintet fog elérni. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány egyre kiterjedtebb segélyezést folytat, hogy az ott élők élelmiszerhez és vízhez jussanak, és humanitárius segítséget nyújt az alultápláltaknak, és az éhezőknek. Ez az évtized legsúlyosabb humanitárius válsága – mondja Emanuel da Costa, a Nemzetközi ADRA vészhelyzet-menedzselő...

Segítsünk Biankának
2011. August 30.