Csomagnyi segítség a rászorulóknak

 

Segélyezés, 2012. November 06. 875

 A salgótarjáni Hetednapi Adventista Egyház immár több mint egy évtizede segíti az elesett és rászoruló embereket. A kiterjedt kapcsolataiknak köszönhetõen nemcsak magyarországi, hanem külföldi adományozók is segítenek a szegény családoknak abban, hogy ezekben a szûkös idõkben is ruhanemûhez és alapvetõ élelmiszerekhez juthassanak.

Kotroczó Emil presbiter, a salgótarjáni szervezet képviselõje elmondta, hogy az élelmiszerosztás alkalmával az ADRA Adventista Segély és Fejlesztési Alapítvány budapesti tagjai, valamint a fõ adományozó norvég szervezet két munkatársa is elkísérte õket. A két norvég hölgy így saját szemével láthatta, hogyan dolgoznak a helyi adventista egyházközösség tagjai, valamint azt is, hogy milyen körülmények között élnek a rászoruló családok.

 

 Az egyház tagjai több mint egy évtizede segítenek a rászorulóknakAz egyház tagjai több mint egy évtizede segítenek a rászorulóknak

 

– Azoknak próbálunk segíteni, akik a legnehezebb helyzetben vannak – mondta Kotroczó Emil. Majd hozzátette: nehéz adományokat gyûjteni, ugyanis a gazdasági válság hatásai az adományozók számát, s a karitatív célokra szánt összegeket is erõsen visszavetette.

– Igyekszünk egész évben a rászorulókon segíteni. Fõleg Norvégiából, Ausztriából és Angliából kapunk támogatást. Most tartós élelmiszerbõl öszszeállított csomagokat osztunk, de ruhanemût és gyermekjátékokat is adományozunk. Sõt, minden nyáron 10-20 szegény sorsú gyermeket viszünk le Balatonlellére, olyanokat, akik talán enélkül az ingyenes üdülési lehetõség kívül soha nem juthatnának el nyaralni – mondta Kotroczó Emil.

 

 Tegnap házhoz ment a segítségTegnap házhoz ment a segítség

 

Az adományok – amelyek 30 család gondjait tudják enyhíteni – pedig szemmel láthatóan a legjobb helyre kerültek. A helyi közösség legközelebb december elsõ hetére szervez nagyobb akciót, amelynek alkalmával remélik, hogy még több rászorulónak nyújthatnak újabb segítséget.

http://www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/csomagnyi-segitseg-a-raszoruloknak-469621


 
ADRA Adventista Segély Fejlesztési Alapítvány Salgótarján segélyezés segélycsomag élelmiszer norvégia Romaniahjelpen

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Az ADRA orvosi segítséget kér

2010. January 27.

  Az orvosi ellátás, a gyógyszerek és a felszerelés hiánya jelenti a legnagyobb kihívást a földrengés-sújtotta Port-au-Princeben, tizenegy nappal azután, hogy több mint 111.000 ember meghalt és több ezren megsebesültek a modern idõk legszörnyûbb katasztrófájában – jelentette az ADRA. Az ADRA munkatársai szerint, akik a szervezet munkáját irányítják a haiti fõvárosban, az orvosi létesítményeknek még mindig nagy szükségük van gyógyászati eszközökre, különösen sebészeti eszközökre, mint pl.

Vezetői látogatás
2018. February 28.
Segíteni kiváltság!
2020. August 18.