ENDITNOW – jótékonysági koncert

 

Segélyezés, 2010. March 16. 989

ENDITNOW – jótékonysági koncert

2010. március 10-én jótékonysági koncertet tartott a DET és az ADRA az enditnowprogram támogatására a Hetednapi Adventista Egyház Terézvárosi gyülekezetében. Dr. Õsz-Farkas Ernõ a DET elnöke bevezetõjében elmondta, hogy egy nemes ügy áll a program középpontjában, melyért a Dunamelléki Egyházterület komoly mentálhigiénés programot is szervez.
 
Az enditnowegy globális kampány, mely szeretné felhívni a figyelmet a nõk és lányok elleni erõszak megszüntetésére. Célja, hogy mozgósítsa az adventistákat világszerte és felhívást intéz más közösségekhez, csoportokhoz, hogy csatlakozzanak ennek a világméretû problémának a megoldásához.
 
A több mint 200 országra kiterjedõ kampányt 2009 októberében indította el az Adventista Egyház képviseletében az ADRA International a Nõi Misszió Osztállyal közösen.
 
Az enditnow a legfontosabb állásfoglalás, amit a Hetednapi Adventista Egyház valaha is tett a nõk és a lányok elleni erõszak kérdésében. Természetesen nem lehet a problémát önmagában kezelni, hiszen számos esetben a családot is be kell vonnunk. E kampány keretén belül több mint 15 millió adventista egyháztagtól- férfitõl, nõtõl, gyerektõl - várják el egy olyan globális mozgalom létrehozását, mely a személyes környezetben való tudatos figyelemfelhívást és a megoldási lehetõségek megosztását jelenti ennek a globális problémának a megszüntetése érdekében.
 
A Hetednapi Adventisták megerõsítik minden egyes emberi lény értékét, méltóságát, és elítélik a fizikai, szexuális és az érzelmi visszaélés minden formáját.
 
Az enditnow kampány kezdeti szakaszának célja 1 millió aláírás összegyûjtése a világ minden részérõl, olyan emberektõl, akik szeretnék a nõk és lányok elleni erõszak végét látni. Az aláírt petíció az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) elé kerül bemutatásra (címzettje: Ban Ki-moon, ENSZ fõtitkár) a problémára való figyelemfelhívás, valamint új, hatékony rendeletek és törvények meghozatala érdekében, melyek védik a nõket és a lányokat.
 
A koncerten a pennsylvaniai Blue Mountain Academy Bel Canto ének-és zenekara lépett fel, a közönség komolyzenei mûveket hallhatott a lelkes, fiatal elõadóktól. Az összegyûlt adományokat, közel 90.000,- Ft-ot Dr. Deák Judit DET pénztáros adta át Szigeti László Attilának az ADRA kuratórium elnökének és Bakosné Zohán Tündének az ADRA ügyvezetõ igazgatójának. Ezen összeg Magyarországon kerül felhasználásra az enditnow programhazai alapjának részeként.
 
A koncert végén a jelenlévõk a petíció és az enditnow banner aláírásával is állást foglaltak a megoldás mellett és az erõszak ellen: ENDITNOW – LEGYEN VÉGE MOST!
 
Bõvebb információk az enditnow programról: enditnow.org, adra.hu. 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Amikor a kérés és a felajánlás egybeesik

2021. May 03.

Nem sokszor történik meg, hogy a segítségkérés és a felajánlás egy időpontra esik...