Karácsonyi ajándék a nagydobronyi gyermekotthonnak

 

Segélyezés, 2010. January 20. 921

Karácsonyi ajándék a nagydobronyi gyermekotthonnak

 

– Bárcsak egész évben karácsony lenne! Hogy minden ember a szeretet jegyében élje mindennapjait! – sóhajtott fel egy idõs, mozgáskorlátozott néni, akit ajándékkal kerestünk fel karácsony tájékán.
– Nekem nem is annyira az ajándékra van szükségem, hanem arra, hogy rám nyissa valaki az ajtót, hogy beszélgessen velem… Én csak a szeretetre vágyom…
 
És szeretetre vágynak azok a gyerekek is, akik gyermekotthonokban élik életüket. Õk aztán igazán örülnek az ajándékoknak, fõleg, ha az nem közös ajándék, hanem õ személyesen kapja! Így gondolják az ADRA (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) vezetõi, munkatársai is, akik ezúttal többek között a nagydobronyi gyermekotthon lakóihoz juttatták el dobozokba zárt szeretetüket. A csomagokat Babák László, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõosztályvezetõje és Vincellér Tibor, az ADRA Szeretetszolgálat munkatársa hozta el Kárpátaljára a Magyar Köztársaság Ungvári Fõkonzulátusa és a Beregszászi Konzulátus, valamint a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya segítségével. A szállítmányt és ajándékozókat mi is elkísértük Nagydobronyba, ahol Katkó László igazgató fogadta a küldöttséget, köztük Fodor Zsolt ungvári konzult és Nagy Bélát, a KRE fõgondnokát, a Diakóniai Osztály vezetõjét. A gyerekek rövid mûsorral kedveskedtek a vendégeknek. Micsoda öröm csillogott a gyermekek szemében, amikor kibontották ajándékaikat! Ezt látva érzi igazán úgy az ember, hogy jobb adni, mint kapni.
– Mit lehet tudni az adományozókról? – kérdeztük Babák László ezredest.
– Az ADRA (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) egy nemzetközi szervezet, mely több mint 125 országban végez gazdaságfejlesztõ programokat, egészségmegõrzõ és oktatási tevékenységeket. Mindezek mellett katasztrófahelyzetekben, háborúban is gyors segítséget nyújt. Nagy egymásra találásnak nevezném az ADRA és az Országos Katasztrófavédelmi Fõosztály együttmûködését, hisz az alapítvány megszervezi és összeállítja a csomagokat, mi pedig vállaljuk annak célba juttatását. Általában önkéntes alapon, mint most is.
Egyébként ez a mostani szállítmány csupán a kezdet, mert a közeljövõben a beregszászi kórház számára egy igen jelentõs adományt szállítunk ki a pásztói kórház felajánlásaként. Most az ajándékozó levelet hoztuk el.
Katkó László a vendégeknek bemutatta a gyermekotthont, ahol jelenleg 73 lánygyermek él. Az igazgató úr amellett, hogy néhány szívszorító élettörténetet mesélt, büszkén mutatta be „lányait”, az otthont. Ahol igen jól mûködõ gazdaságot vezetnek, hogy önellátókká váljanak. Emellett állandó fejlesztéseket végeznek – most éppen konyhát építenek, ahol a lányok fõzni tanulhatnak – annak érdekében, hogy az itt élõ gyerekekbõl az életre, a munkára, az anyaságra, a feleség szerepére jól felkészült nõket nevelhessenek.
 
Tudósító: Kovács Erzsébet, Forrás: Kárpátinfo hetilap

  

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Az ADRA és az ENSZ közös élelmiszer-osztása Haitin

2010. February 04.

  Nagy mennyiségû élelmiszer-szállítmány van útban Haiti felé, hogy ételt biztosítson több mint 2 millió embernek Port-au-Prince leginkább érintett területein – jelentette az ADRA. Az ADRA 1700 élelmiszer-csomagot fog kiosztani, ami számításai szerint 10.200 fõ ellátására lesz elegendõ. Minden csomag 25 kg rizst tartalmaz, ami hat embernek elég néhány napra.

Jelentés 2013
2013. June 09.
Egy elfeledett falu
2019. February 11.