Ruhaadomány és élelmiszersegély

 

Segélyezés, 2012. October 01. 312

Ruhaadomány és élelmiszersegély

 Harminc család kapott összesen mintegy 300 kilogrammnyi ruhaadományt és élelmiszer gyorssegélyt a napokban Békésen az ADRA Adventista Fejlesztési Alapítvány jóvoltából. A szervezet már többedik alkalommal kereste és találta meg a legrászorultabbakat, hogy adományával némileg könnyítse életüket. 

A szeptember 9-i segélyosztásnak a helyszíne a Hetednapi Adventista Egyház Kert utcai imaháza volt. A férfi, nõi és gyermekruhákból tetszés szerint válogattak a családsegítõ szolgálat által küldött és a Végvári óvoda által megtalált, zömében kisgyermekes családok, akikre friss termékekbõl összeállított élelmiszeradomány csomag és még szerény megvendégelés is várt. Az osztás rendjét közel 40 önkéntes segítette, köztük olyan fiatalok, akik az utóbbi hónapokban több akciót is támogattak. Körükbõl tizen eljutottak a szervezet nyári táborába is, melyet Balatonlellén olyan gyerekeknek tartanak, akik állami gondozásban élnek és más módon nem juthatnának el nyaralni. A békési fiatalok a tábor napi mûködését segítették munkájukkal.  

 

- Kézmûves foglalkozásokban és az énektanulásokban segédkeztem, vagy amire éppen szükség volt. Óriási élményt nyújtott a balatonlellei ADRA tábor, különösen az, amikor láttuk, milyen hálásak mindenért ezek a gyerekek – mondta el lapunknak Hegyi Krisztina, aki a Szegedi Kis István Református Gimnázium 12. osztályos tanulója. Osztálytársa és barátnõje, Albert Beáta Melinda hozzátette, hogy õ már szinte keresi a segítés lehetõségeit, és nagyon örül, hogy a nemzetközi adventista segélyszervezetnek a közelmúltban létrejött a helyi kirendeltsége. Mindketten biztosak abban, hogy felnõttként is fognak karitatív segítõ szolgálatot folytatni.  

Kovács Eszter, az ADRA önkéntese, a szervezet kuratóriumának tagja elmondta, hogy a mostani sikeres és bizony égetõen szükséges segélyosztásnak lesz folytatása, máris egy nagyszabású karácsonyi adományosztás szervezésének dolgoznak.

Forrás: bekesiujsag.hu 
Békés Adventista gyülekezet segély ruhaadomány segélyezés Balatonlelle ADRA nyári tábor Fontos vagy Istennek Hetednapi adventista

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Célba ért a segélyszállítmány

2010. May 14.

Miként arról korábban hírt adtunk, egészségügyi berendezéseket, bútorzatot és más kórházi kellékeket tartalmazó szállítmány indult 2010. május 5-én Kárpátaljára, a beregszászi kórházba. A szállítmány a határátlépéssel, vámolással kapcsolatos hosszas, bonyodalmas procedúrák után május 6-án, csütörtök délután annak rendje és módja szerint célhoz ért a Beregszászi Járási Kórházban.

ADRA hírek
2019. February 11.