2017. decemberi tevékenységek összefoglalója

 

Segélyezés, Szerző:Soós Róbert, Csapkó-Zohán Tünde, Lőrincz Melinda - 2018. January 10. 1070

Tiszabura

A 4561 főt számláló Tiszaburának halmozottan hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló lakossága van, mivel a település lakóinak 90 %-a munkanélküli. Számos olyan lakóház van, ahol nincs bevezetett folyóvíz, sőt, olyan lakóházak is vannak, ahol elekromos áram sincs. Ilyenben lakik például egy 9 fős család, ahol 7 kiskorú gyermek nevelkedik (!)

De mégis ragyog a fény Tiszaburán, mert valahogy ebbe a kis faluba, amely messze van minden olyan falutól, várostól, ahol adventisták élnek, mégis eljutott az evangélium. A tiszaburai szórvány-gyülekezetben 5 megkeresztelt tag van (ők az elmúlt 10 évben keresztelkedtek) és jelenleg 3 fő készül keresztségre.

 A tiszaburai testvérek nagyon aktívan foglalkoznak a gyerekekkel és a rászorulókkal.

Minden héten van gyerekprogram a gyülekezetben és minden héten van gyerekprogram a faluban  is.

A karácsony előtti hideg időben testvéreink minden reggel teát főztek és az út szélén forró teát és vajas kenyeret adtak az iskolába menő gyerekeknek.

            Az ADRÁ-tól az elmúlt években is kaptunk segélyt, de 2017 dec. 14.-én meglátogattak  minket az ADRA munkatársai és néhány önkéntes is. Nem csak a magyar Adrások  jöttek, hanem velük voltak a Norvég támogatók  is.

A gyülekezet babgulyással várta testvéreinket és minden technikai akadály ellenére, mind a program, mind pedig a segélyosztás jól sikerült.

60 család részére osztottunk élelmiszer egységcsomagokat, karácsonyi ajándékdobozokat, ruhaneműt és játékot.

  Az ADRA felvette a kapcsolatot a helyi Családsegítő Szolgálattal és hosszútávú együttműködésben állapodtak meg.

 Hálásak vagyunk a jó Istennek azért, hogy ott,  ahol annyi nélkülözés és nehézség van, „mégis ragyog a fény”.

 

Soós Róbert, felszentelt lelkész

 

A 2017 decemberében végzett humanitárius programjainkról:

Győr

2017 decemberében a norvég Utekontakten Nittedal partnerszervezet munkatársaival és önkénteseivel ismét ellátogattunk a Győri Gyermekvédelmi Központba, ahol találkozhattunk azokkal a gyerekekkel is, akik a nyári ADRA táborban részt vettek. Bodnár Zsóka testvérnőnk és lelkes ADRA önkéntesünk tanulságos, valós sikertörténetet mondott a gyerekeknek és fiataloknak. Vittünk ajándékokat, sok játékot, ruhaneműt, melyeket mind nagy örömmel fogadtak. Sok olyan kisgyermekkel és fiatallal találkoztunk, akiket még nem ismertünk, de sikerült velük is egy kis időt töltenünk, beszélgetnünk.  Jutott idő játékra, nevetésre is, hisz nagy szükség van ott a jókedvre, szeretetre, együttérzésre. Mindegyikük egy-egy mély sebet, fájdalmat hordoz a kis szívében: van, akit a szülei egyáltalán nem látogatnak és van olyan is, akit időnként 1, vagy mindkét szülője meglátogatja, de nem kapja vissza a gyermeknevelési jogát a halmozottan hátrányos szociális körülményei miatt.

Dunaújváros

A norvég támogató szervezettel ellátogattunk a Dunaújvárosi Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz is, melynek munkatársai erre az alkalomra meghívták azokat a gyermekeket, akiknek szülei átmeneti krízishelyzettel, anyagi válsággal küzdenek.

Pappné Szigeti Gyopár, hűséges önkéntesünk karácsonyi története után élelmiszer egységcsomagokat, téli ruházatot és karácsonyi ajándékdobozokat osztottunk, játszodtunk, beszélgettünk velük.

 

Ózd

Az Ózdi Család- és Gyermekvédelmi Központban az intézet munkatársai kép- és videófelvételek összeállításával vártak ránk. Levetítettek néhány emléket a nyári tábor programjairól, pillanatképeiről, mely (egyéb visszajelzések mellett)  tükrözi azt, hogy a mélyszegénységben élő gyermekek részére az ADRA tábor hatalmas jelentőséggel bír.  A helyi gyerekek által  ismert „Zsóka néni” mondott építő történetet, majd ezt követően közös játék vette kezdetét, utána élelmiszercsomagok, ajándékok kerültek szétosztásra.

Ózdon családlátogatáson is voltunk, egy nehéz szociális helyzetben élő,  8 gyermekes családnál, ahol az apuka az egyedüli kenyérkereső. Igen kevés fizetésért  60 km-re jár el dolgozni, hajnali 4 órakor kel és esténként 8 órára ér haza. Másfél szobában laknak, 2 heverőn 4 gyerek alszik, a nagyobb ágyakon 3-3 fő.  Csak így férnek el…. Ide is vittünk segélyt és ajándékot minden gyereknek.

Jó volt részese lenni  a segélyezésnek és jó volt  mosolyt csalni a gyermekek  arcára,   ezért hálás szívvel köszönjük meg minden támogatónknak minden adományát!

Csapkó-Zohán Tünde

Lőrincz Melinda


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

1%-os felhívás

2018. January 22.

Felhívás a személyi jövedelemadó 1%-ának fölajánlására

Egy doboznyi szeretet
2022. January 14.