Nemzetközi hírek

 

Fejlesztés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. March 30. 439

Nemzetközi hírek

Nemzetközi hírek

2018. feb 26.-án Pápua Új-Guinea felföldjét a Richter-skála szerint 7,5-ös  fokozatú földrengés rázta meg, mely 122 ember életét követelte és több mint 143.000 embertársunkat érintett .17.000 főt kellet kitelepíteni és 64000 embertársunk élelmezése került veszélybe. A helyi ADRA munkatársak együttműködésben dolgoztak az Adventista Egyházzal, az Adventista Légi Közlekedési Szolgáltatások szervezetével, az Egyház Partnerségi Program tagjaival, valamint a Pápua Új-Guinea kormányával, hogy egy hónapra elegendő élelmet tudjanak szállítani a nélkülöző családoknak.

 

Ivóvíz-programok

 

Évente több mint 800.000 kisgyermek veszti életét a tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvíz hiánya miatt.Mao 43 éves éves,Sri-Lankán él, és 15 gyermeket hozott a világra. Sajnos 8 gyermekét már eltemette, mivel a fertőzött víz hasmenést és gyomorbetegségeket okozott. Ivóvíz nagy távolságra van Mao otthonától, ezért gyakran a közeli tóból vettek vizet, hogy szomjúkat enyhítsék. Ez a vízlelőhely valójában egy piszkos állóvíz, egy pangó tavacska.A leginkább veszélyeztetett korosztály az 5 éven aluli gyermekek: alultápláltak és az immunrendszerük nincs kifejlődve, így csak ritkán tudják legyőzni a betegségeket.Mao története csak egy a sok ezer közül.

Világszerte 2,1 billió embertársunk él úgy, hogy saját otthonukban nincs ivóvíz!

Nagy szükség van anyagi segítségre, ezért a nemzetközi ADRA adományokat gyűjt a „Minden vízcsepp számít” nevezetű kampánnyal, hogy az ADRA ivóvíz-programjai minél több helyen megvalósulhassanak.

 

 

 

                                                                                                     (Lőrincz Melinda)


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

ADRA tábor 2021

May 26.

Megkezdődtek az előkészületek hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett élménytáborunkra

Különleges kérés
2018. Jule 23.
Akcióban az ADRA
September 13.
Elég volt!
2020. January 08.
Végre elkészült!
2020. October 05.