Nemzetközi hírek

 

Fejlesztés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. March 30. 964

Nemzetközi hírek

Nemzetközi hírek

2018. feb 26.-án Pápua Új-Guinea felföldjét a Richter-skála szerint 7,5-ös  fokozatú földrengés rázta meg, mely 122 ember életét követelte és több mint 143.000 embertársunkat érintett .17.000 főt kellet kitelepíteni és 64000 embertársunk élelmezése került veszélybe. A helyi ADRA munkatársak együttműködésben dolgoztak az Adventista Egyházzal, az Adventista Légi Közlekedési Szolgáltatások szervezetével, az Egyház Partnerségi Program tagjaival, valamint a Pápua Új-Guinea kormányával, hogy egy hónapra elegendő élelmet tudjanak szállítani a nélkülöző családoknak.

 

Ivóvíz-programok

 

Évente több mint 800.000 kisgyermek veszti életét a tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvíz hiánya miatt.Mao 43 éves éves,Sri-Lankán él, és 15 gyermeket hozott a világra. Sajnos 8 gyermekét már eltemette, mivel a fertőzött víz hasmenést és gyomorbetegségeket okozott. Ivóvíz nagy távolságra van Mao otthonától, ezért gyakran a közeli tóból vettek vizet, hogy szomjúkat enyhítsék. Ez a vízlelőhely valójában egy piszkos állóvíz, egy pangó tavacska.A leginkább veszélyeztetett korosztály az 5 éven aluli gyermekek: alultápláltak és az immunrendszerük nincs kifejlődve, így csak ritkán tudják legyőzni a betegségeket.Mao története csak egy a sok ezer közül.

Világszerte 2,1 billió embertársunk él úgy, hogy saját otthonukban nincs ivóvíz!

Nagy szükség van anyagi segítségre, ezért a nemzetközi ADRA adományokat gyűjt a „Minden vízcsepp számít” nevezetű kampánnyal, hogy az ADRA ivóvíz-programjai minél több helyen megvalósulhassanak.

 

 

 

                                                                                                     (Lőrincz Melinda)