Nemzetközi hírek

 

Fejlesztés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. March 30. 601

Nemzetközi hírek

Nemzetközi hírek

2018. feb 26.-án Pápua Új-Guinea felföldjét a Richter-skála szerint 7,5-ös  fokozatú földrengés rázta meg, mely 122 ember életét követelte és több mint 143.000 embertársunkat érintett .17.000 főt kellet kitelepíteni és 64000 embertársunk élelmezése került veszélybe. A helyi ADRA munkatársak együttműködésben dolgoztak az Adventista Egyházzal, az Adventista Légi Közlekedési Szolgáltatások szervezetével, az Egyház Partnerségi Program tagjaival, valamint a Pápua Új-Guinea kormányával, hogy egy hónapra elegendő élelmet tudjanak szállítani a nélkülöző családoknak.

 

Ivóvíz-programok

 

Évente több mint 800.000 kisgyermek veszti életét a tiszta, biztonságosan fogyasztható ivóvíz hiánya miatt.Mao 43 éves éves,Sri-Lankán él, és 15 gyermeket hozott a világra. Sajnos 8 gyermekét már eltemette, mivel a fertőzött víz hasmenést és gyomorbetegségeket okozott. Ivóvíz nagy távolságra van Mao otthonától, ezért gyakran a közeli tóból vettek vizet, hogy szomjúkat enyhítsék. Ez a vízlelőhely valójában egy piszkos állóvíz, egy pangó tavacska.A leginkább veszélyeztetett korosztály az 5 éven aluli gyermekek: alultápláltak és az immunrendszerük nincs kifejlődve, így csak ritkán tudják legyőzni a betegségeket.Mao története csak egy a sok ezer közül.

Világszerte 2,1 billió embertársunk él úgy, hogy saját otthonukban nincs ivóvíz!

Nagy szükség van anyagi segítségre, ezért a nemzetközi ADRA adományokat gyűjt a „Minden vízcsepp számít” nevezetű kampánnyal, hogy az ADRA ivóvíz-programjai minél több helyen megvalósulhassanak.

 

 

 

                                                                                                     (Lőrincz Melinda)


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Az ADRA együttmûködése Magyarország Külügyminisztériumával

2012. May 15.

(Egy Közösségfejlesztési program áldásos megvalósítása) Abban az örömben volt részünk, hogy 2012. januárjában a Külügyminisztériumnál nyert sikeres pályázat kapcsán az ADRA elkezdhette „Magyarságtudat gyermeknyelven” címû projektjének megvalósítását. A projekt költségvetése közel 1.000.000,- Ft volt, célcsoportja pedig a salgótarjáni Arany János Általános Iskola valamint a beregszászi Zrínyi Ilona Középiskola diákjai voltak.

Nagyberegi Projekt
2006. April 01.