Galina története

 

Segélyezés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. August 15. 622

Galina története

Aki közelebbről ismeri a  kárpátaljai helyzetet bizonyára tudja, hogy mennyire nehezen élnek itt az embertársaink, közöttük a testvéreink is. Akik tehették, már régen elhagyták az országot a jobb jövő reményében. De az időseknek nem kedvez a rendszer és nekik nincs más választásuk, minthogy otthon maradni és túlélni a nagyon kevés nyugdíjból.

A háború kezdete óta nagyon sokan áttelepültek a háborús övezetből a békésebb országrészekre. Menekülve a fegyverropogás elől, így települt át Észak-Ukrajnába Galina Dmitrenko is az unokájával – mert a családja többi részét elveszítette a háború miatt .

 Az Adventista Egyház segített rajtuk és nemrég meg is keresztelkedtek, hiszen nem voltak adventisták. Galinának orvosi beavatkozásra:  csípőprotézisre és térdműtétre van szüksége, melyet Kárpátalján az egészségügyi biztosítás nem finanszíroz . A műtét hiányában nem tud járni és nagy fájdalmakkal kell élje mindennapjait . A műtét összege 850.000 Ft.nak megfelelő hrivnya, de a testvérnőnek semmi pénze nem volt a műtétre. Nyár elején a magyar ADRA-tól is kértek segítséget,  ekkor a közösségi médián adományozásra tettünk  felhívást - remélve,  hogy segíteni tudó, együttérző embertársak adakozni fognak.

 Hála Urunknak és a testvéri összefogásnak, a szükséges pénzösszeg összegyűlt, így Galinát szeptemberre előjegyezték a műtétre.

Minden adományt hálásan köszönünk!


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Amikor a kérés és a felajánlás egybeesik

2021. May 03.

Nem sokszor történik meg, hogy a segítségkérés és a felajánlás egy időpontra esik...

Cipősdoboz akció 2020
2020. December 22.
ADRA Tábor 2009
2009. December 03.