Galina története

 

Segélyezés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. August 15. 783

Galina története

Aki közelebbről ismeri a  kárpátaljai helyzetet bizonyára tudja, hogy mennyire nehezen élnek itt az embertársaink, közöttük a testvéreink is. Akik tehették, már régen elhagyták az országot a jobb jövő reményében. De az időseknek nem kedvez a rendszer és nekik nincs más választásuk, minthogy otthon maradni és túlélni a nagyon kevés nyugdíjból.

A háború kezdete óta nagyon sokan áttelepültek a háborús övezetből a békésebb országrészekre. Menekülve a fegyverropogás elől, így települt át Észak-Ukrajnába Galina Dmitrenko is az unokájával – mert a családja többi részét elveszítette a háború miatt .

 Az Adventista Egyház segített rajtuk és nemrég meg is keresztelkedtek, hiszen nem voltak adventisták. Galinának orvosi beavatkozásra:  csípőprotézisre és térdműtétre van szüksége, melyet Kárpátalján az egészségügyi biztosítás nem finanszíroz . A műtét hiányában nem tud járni és nagy fájdalmakkal kell élje mindennapjait . A műtét összege 850.000 Ft.nak megfelelő hrivnya, de a testvérnőnek semmi pénze nem volt a műtétre. Nyár elején a magyar ADRA-tól is kértek segítséget,  ekkor a közösségi médián adományozásra tettünk  felhívást - remélve,  hogy segíteni tudó, együttérző embertársak adakozni fognak.

 Hála Urunknak és a testvéri összefogásnak, a szükséges pénzösszeg összegyűlt, így Galinát szeptemberre előjegyezték a műtétre.

Minden adományt hálásan köszönünk!


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Segítségnyújtás a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére

2010. October 27.

Az ADRA Alapítvány a Kelet-Magyarországi Speciális Mentõcsapattal együttmûködve igyekszik segítséget nyújtani a vörösiszap-katasztrófa által sújtott embertársainknak. A mentõcsapat tagjai több alkalommal a helyszínen jártak. Az egyesület vezetõjét, Vincellér Tibort külön kérte a Katasztrófavédelem, hogy segítsenek az eltûnt személyek felkutatásában.

Segíteni kiváltság!
2020. August 18.