Galina története

 

Segélyezés, Szerző:Lőrincz Melinda - 2018. August 15. 473

Galina története

Aki közelebbről ismeri a  kárpátaljai helyzetet bizonyára tudja, hogy mennyire nehezen élnek itt az embertársaink, közöttük a testvéreink is. Akik tehették, már régen elhagyták az országot a jobb jövő reményében. De az időseknek nem kedvez a rendszer és nekik nincs más választásuk, minthogy otthon maradni és túlélni a nagyon kevés nyugdíjból.

A háború kezdete óta nagyon sokan áttelepültek a háborús övezetből a békésebb országrészekre. Menekülve a fegyverropogás elől, így települt át Észak-Ukrajnába Galina Dmitrenko is az unokájával – mert a családja többi részét elveszítette a háború miatt .

 Az Adventista Egyház segített rajtuk és nemrég meg is keresztelkedtek, hiszen nem voltak adventisták. Galinának orvosi beavatkozásra:  csípőprotézisre és térdműtétre van szüksége, melyet Kárpátalján az egészségügyi biztosítás nem finanszíroz . A műtét hiányában nem tud járni és nagy fájdalmakkal kell élje mindennapjait . A műtét összege 850.000 Ft.nak megfelelő hrivnya, de a testvérnőnek semmi pénze nem volt a műtétre. Nyár elején a magyar ADRA-tól is kértek segítséget,  ekkor a közösségi médián adományozásra tettünk  felhívást - remélve,  hogy segíteni tudó, együttérző embertársak adakozni fognak.

 Hála Urunknak és a testvéri összefogásnak, a szükséges pénzösszeg összegyűlt, így Galinát szeptemberre előjegyezték a műtétre.

Minden adományt hálásan köszönünk!


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Karácsonyi ajándék a nagydobronyi gyermekotthonnak

2010. January 20.

  – Bárcsak egész évben karácsony lenne! Hogy minden ember a szeretet jegyében élje mindennapjait! – sóhajtott fel egy idõs, mozgáskorlátozott néni, akit ajándékkal kerestünk fel karácsony tájékán. – Nekem nem is annyira az ajándékra van szükségem, hanem arra, hogy rám nyissa valaki az ajtót, hogy beszélgessen velem… Én csak a szeretetre vágyom…   És szeretetre vágynak azok a gyerekek is, akik gyermekotthonokban élik életüket.

Jelentés 2013
2013. June 09.
Gyermekélelmezési Program
2004. December 01.