Balkan + találkozó

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2018. October 31. 840

Balkan + találkozó

Október 1-én és 2-án a szerb ADRA szervezésében egy olyan találkozóra került sor, melyet a Balkán országok irodáinak szerveztek, melyre meghívást kaptak a szomszédos országok munkatársai is. A találkozó témája a régió országainak együttműködése volt, melynek két fő vonulata a vészhelyzetekben történő együttműködés, illetve a közös programok megvalósítása, források használata. Ezen kívül lehetőség volt a szerb ADRA munkájába betekinteni: menekültek számára létrehozott közösségi központot látogattak meg a résztvevők, valamint a helyi iroda munkatársaival is megismerkedhettek.

A közös munkát érintő felajánlások mellett a jövőben történő konkrét cselekvési lépéseket fektettek le a résztvevők. A magyar ADRA felajánlása esetleges vészhelyzetekre egyrészt a speciális mentésben történő részvétel szakemberekkel és felszereléssel, valamint szárítógépek, illetve a katasztrófa utáni átmeneti időszakban használható AquaBoxok voltak. A határon átnyúló együttműködések különféle formáinak lehetőségét folyamatos pályázatfigyeléssel szeretnék elősegíteni a csoport tagjai, élve az Európai Unió és egyéb források  adta lehetőségek felhasználásával.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

ADRA Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

2021. August 27.

Az idei évben minden nehezítő körülmény ellenére sikerült megszerveznünk élménytáborunkat, melyben 74 gyermeket láttunk vendégül.

ADRA Europe Fórum 2018.
2018. November 08.
ADRA Akcióterv 2019.
2019. January 17.