Balkan + találkozó

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2018. October 31. 265

Balkan + találkozó

Október 1-én és 2-án a szerb ADRA szervezésében egy olyan találkozóra került sor, melyet a Balkán országok irodáinak szerveztek, melyre meghívást kaptak a szomszédos országok munkatársai is. A találkozó témája a régió országainak együttműködése volt, melynek két fő vonulata a vészhelyzetekben történő együttműködés, illetve a közös programok megvalósítása, források használata. Ezen kívül lehetőség volt a szerb ADRA munkájába betekinteni: menekültek számára létrehozott közösségi központot látogattak meg a résztvevők, valamint a helyi iroda munkatársaival is megismerkedhettek.

A közös munkát érintő felajánlások mellett a jövőben történő konkrét cselekvési lépéseket fektettek le a résztvevők. A magyar ADRA felajánlása esetleges vészhelyzetekre egyrészt a speciális mentésben történő részvétel szakemberekkel és felszereléssel, valamint szárítógépek, illetve a katasztrófa utáni átmeneti időszakban használható AquaBoxok voltak. A határon átnyúló együttműködések különféle formáinak lehetőségét folyamatos pályázatfigyeléssel szeretnék elősegíteni a csoport tagjai, élve az Európai Unió és egyéb források  adta lehetőségek felhasználásával.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Hatalmas földrengés rombolta le Haitit

2010. January 20.

Január 11-én 7-es erõsségû földrengés rázta meg a közép-amerikai Haitit. Port-au-Prince városának nagy része romokban hever, rengeteg gyerek, nõ és férfi gyászolja hozzátartozóit. A nemzetközi ADRA kész az azonnali segítségnyújtásra, mentõcsapatok és orvosi csoportok formájában. „A városunk teljesen elpusztult.

Felhívás
2018. December 15.
Mentési gyakorlat
2018. June 25.
Forgatás Tiszaburán
2018. October 30.