Egy elfeledett falu

 

Segélyezés, Szerző:Simon Attila - 2019. February 11. 794

Egy elfeledett falu

Egy kis falu, amiről nem is tudtuk, hogy létezik :  ERK, Heves megye

 

A „HAZAFELÉ” nevelőszülői hálózat képzésén ismerkedtünk meg néhány családdal, akik itt laknak... Meglepődve tapasztaltuk, hogy az ország legaktívabb nevelőszülői élnek itt, akik hátrányos helyzetük, és adottságaik ellenére feltalálták magukat és, a náluk még hátrányosabb helyzetben lévő, családokból kiszakadt és intézetbe került gyermekeknek adnak otthont, hogy egészséges családi modellben nevelkedhessenek!

2018 november végén úgy éreztük, hogy ebbe a faluba néhány családnak egy kis szeretetet,  ajándékot és Isten üzenetét szeretnénk elvinni.

Felvettük a helyi képviselőtestület egyik vezetőjével a kapcsolatot, aki elmondta, hogy ők nem tudnak különbséget tenni gyerekes családok között,  és – mivel a faluban szinte 100%-ban mindenki rászoruló -  azt kérte, hogy ha valaki kap ajándékot,  akkor mindenki számára szeretnék azt biztosítani, vagy ne kapjon senki!

Ezen az önzetlen gondolaton felbuzdulva gyorsan egy nagyobb program megszervezésében kezdtünk gondolkodni. Csodálatos volt megtapasztalni,  ahogy Isten nyitotta az ajtókat:  az adományozók szívét adakozásra indította, az ADRA-tól ajándékdobozokat , és  az egyház stúdiójából pedig technikai segítséget is kaptunk . Végül,  de nem utolsó sorban a megvalósításhoz tettre kész szolgálattevők is kellettek: Szabó Antal,Kormos Tivadar, Simon Zsanett és Márk, Rácz Zsolt,  a gyöngyösi gyülekezet tagjai , Bodolai Zoltán lelkésztestvér vezetésével a program mellé álltak. További tervünk,  hogy későbbi programokat is megvalósítsunk ezen az új misszióterületen, ahol jó kapcsolat alakult ki a polgármesterrel, a Roma önkormányzat vezetőjével és a helyi lakossággal, akik közel 100 gyermekkel voltak jelen az erki sportcsarnokban megtartott rendezvényünkön - így összesen kb 150 fő vett részt.

Istennek hála, a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a bibliai történeteket és az énekeket, és kimondottan fellelkesültek, amikor kvízjátékban mérhették össze tudásukat a Bibliából.

A program végén mindenki kapott ajándékot és a gyermekes családok az ADRA jóvoltából még  karácsonyicipősdobozokat is hazavihettek!

Köszönjük a fotókat ifj. Egervári Miklósnak!

Jó volt megtapasztalni a Példabeszédek 11:25 verseit ahol azt mondja az ige:  „Aki mást felüdít, maga is felüdül”

A szervezők nevében:  Simon Attila és Tünde, ADRA önkéntesek


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Hernádi Árvíz

2004. December 01.

2004 nyarán a Bõcs, Kiskinizs és Nagykinizs árvíz sújtotta területeken az ADRA Alapítvány 20 tonna humanitárius segélyt osztott szét (élelmiszerek, takarók, matracok). A közös összefogásban a Miskolci Spider Speciális Felderítõ és Mentõcsoporttal együttmûködve embereket, állatokat és javakat sikerült kimenteni az ár elõl.  

Segíteni kiváltság!
2020. August 18.