Újabb informatikai eszközök juttatása Ráckevére Folytatódik a #tanuljotthon program

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - May 12. 46

Újabb informatikai eszközök juttatása Ráckevére

A járvány okozta nehézségek egyik leginkább érintett területe az oktatás. Az intézményeket és a tanerőt is próbára tette a digitális átállás és a családok is hirtelen kellett szembesüljenek az új kihívásokkal, melyek közül a legalapvetőbb a szükséges eszközök beszerzése. Bár már több mint 2 hónap telt el, még mindig sok család számára probléma a csatlakozás az elektronikus oktatáshoz, mert nincsen megfelelő telefon, tablet vagy számítógép, amit használhatnának. 

A ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskolával a helyi gyülekezet tagjain keresztül jutottunk el. Hála az adományozóinknak, 10 db hordozható számítógépet tudtunk juttatni az intézménynek, melyet szerződés keretei között adtak kölcsön a szükségben lévő családoknak, ahol általában egynél több diák használja az eszközöket. A tanév végeztével az eszközök visszakerülnek, és az Iskola informatikai gépparkját gazdagítják majd.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Szeretet Segélyakció a kongói háború menekültjeinek

2009. March 31.

 A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti - Észak-Kivu - tartományában már több hónapja folynak véres harcok a kormány katonái és a lázadók között. A harcok következtében többszázezer ember kényszerült otthona elhagyására. A menekültek közel 80%-a nõ és gyermek, akik a különbözõ ideiglenesen felállított táborokban próbálnak az erõszak elõl menedéket találni. Nemzetközi szervezetek rendkívüli erõfeszítések ellenére sem tudnak a rengeteg ember élelmezésérõl és biztonságáról gondoskodni. A harcok sújtotta keleti országrész központja Goma, melynek körzetében három menekülttábor van.

Földrengés Chile-n
2010. March 16.
Iskolafejlesztési program
2008. December 01.