Minitábor Tatabányán az idén egy kicsit el kellett térnünk a hagyományos tábortól...

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2020. August 14. 480

Minitábor Tatabányán

Az idei év nyári táborait erősen meghatározta a világjárvány. Az ADRA Alapítvány már több mint egy évtizede szervez hátrányos helyzetű gyermeke számára olyan élménytábort, ahol a színes programokon túl értékközvetítés és kapcsolatépítés is szerepel az elérendő célok között. Az idén viszont nem került megszervezésre a tábor, melynek pénzügyi és szervezési okai voltak, melyek a pandémia közvetlen következményeiként értek bennünket. Azonban mégsem maradhatott így a dolog. Nem nyugodhatunk csak úgy bele abba, hogy gyermekvédelmi programunk meghatározó eleme csak úgy elmarad. így minitáborok szervezésére állt át a szervező csapat: azokon a helyszíneken, ahonnan gyermekek érkeztek táborunkba a korábbi években, 1 napos programokat szervezünk, melyben belesűrítjük a tábor élményeinek nagy részét. 

Így jutottunk el augusztus 12-én Tatabányára, ahol 19 gyermeknek tartottuk meg a Minitábort. Rengeteg közösségi játékot vittünk, volt lelki megerősítő üzenet, tornáztattuk az agyat különféle feladatokkal, volt dinnyézés és megünnepeltünk mindenkit, akinek aznap nem volt születésnapja. No és az elmaradhatatlan ajándékozás is megvolt. Terveink szerint további 3-4 helyszínre szeretnénk eljutni a programmal novemberig, így pótolva a pótolhatatlant, és remélve: jövőre nem lesz akadálya a szokásos élménytábor megszervezésének.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Számítógépek a Nagylózsi Általános Iskolának

2009. December 04.

  Az ADRA Hungary és az ADRA Ausztria együttmûködésének köszönhetõen 2009. 11. 12-én tíz korszerû számítógép került üzembe helyezésre a Nagylózsi Általános Iskolában. A projekt több mint húszezer euróba, vagyis 5.5 millió Ft-ba került – nyilatkozta Walter Macher, az ADRA Ausztria alapítvány igazgatója.   Korábbi gépeink matuzsálemi darabok voltak, s asztalaink is különbözõ felajánlásokból származtak.

Tsunami projekt
2006. December 01.