Minitábor Tatabányán az idén egy kicsit el kellett térnünk a hagyományos tábortól...

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2020. August 14. 904

Minitábor Tatabányán

Az idei év nyári táborait erősen meghatározta a világjárvány. Az ADRA Alapítvány már több mint egy évtizede szervez hátrányos helyzetű gyermeke számára olyan élménytábort, ahol a színes programokon túl értékközvetítés és kapcsolatépítés is szerepel az elérendő célok között. Az idén viszont nem került megszervezésre a tábor, melynek pénzügyi és szervezési okai voltak, melyek a pandémia közvetlen következményeiként értek bennünket. Azonban mégsem maradhatott így a dolog. Nem nyugodhatunk csak úgy bele abba, hogy gyermekvédelmi programunk meghatározó eleme csak úgy elmarad. így minitáborok szervezésére állt át a szervező csapat: azokon a helyszíneken, ahonnan gyermekek érkeztek táborunkba a korábbi években, 1 napos programokat szervezünk, melyben belesűrítjük a tábor élményeinek nagy részét. 

Így jutottunk el augusztus 12-én Tatabányára, ahol 19 gyermeknek tartottuk meg a Minitábort. Rengeteg közösségi játékot vittünk, volt lelki megerősítő üzenet, tornáztattuk az agyat különféle feladatokkal, volt dinnyézés és megünnepeltünk mindenkit, akinek aznap nem volt születésnapja. No és az elmaradhatatlan ajándékozás is megvolt. Terveink szerint további 3-4 helyszínre szeretnénk eljutni a programmal novemberig, így pótolva a pótolhatatlant, és remélve: jövőre nem lesz akadálya a szokásos élménytábor megszervezésének.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Önkéntes képzés Miskolcon

2019. March 19.

Március 10-én önkénteseknek és érdeklődőknek tartottunk képzést az ADRA működéséről, az okos segítségnyújtás elveiről és a helyi programok lehetőségeiről.

ADRA nap Óbudán
2018. March 19.
Élet lehelete Tason
2023. December 19.