Minitábor Tatabányán az idén egy kicsit el kellett térnünk a hagyományos tábortól...

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - August 14. 130

Minitábor Tatabányán

Az idei év nyári táborait erősen meghatározta a világjárvány. Az ADRA Alapítvány már több mint egy évtizede szervez hátrányos helyzetű gyermeke számára olyan élménytábort, ahol a színes programokon túl értékközvetítés és kapcsolatépítés is szerepel az elérendő célok között. Az idén viszont nem került megszervezésre a tábor, melynek pénzügyi és szervezési okai voltak, melyek a pandémia közvetlen következményeiként értek bennünket. Azonban mégsem maradhatott így a dolog. Nem nyugodhatunk csak úgy bele abba, hogy gyermekvédelmi programunk meghatározó eleme csak úgy elmarad. így minitáborok szervezésére állt át a szervező csapat: azokon a helyszíneken, ahonnan gyermekek érkeztek táborunkba a korábbi években, 1 napos programokat szervezünk, melyben belesűrítjük a tábor élményeinek nagy részét. 

Így jutottunk el augusztus 12-én Tatabányára, ahol 19 gyermeknek tartottuk meg a Minitábort. Rengeteg közösségi játékot vittünk, volt lelki megerősítő üzenet, tornáztattuk az agyat különféle feladatokkal, volt dinnyézés és megünnepeltünk mindenkit, akinek aznap nem volt születésnapja. No és az elmaradhatatlan ajándékozás is megvolt. Terveink szerint további 3-4 helyszínre szeretnénk eljutni a programmal novemberig, így pótolva a pótolhatatlant, és remélve: jövőre nem lesz akadálya a szokásos élménytábor megszervezésének.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

A salgótarjáni Illyés Gyuláné Iskola támogatása

2009. December 03.

  Ez év májusában jutott az ADRA tudomására, hogy a salgótarjáni Illyés Gyuláné Iskolának támogatásra van szüksége. Bár megnyertek egy pályázatot, amelynek révén kifesthették az iskola belsõ falait, azonban a berendezések felújítására nem maradt pénz, és a cserérõl álmodni sem mertek.   A segítség nem váratott magára sokáig, hiszen az ADRA egyik nemzetközi szállítmánya pontosan olyan iskolapadokból, székekbõl, táblákból és két számítógépbõl állt, amilyenre az iskolának szüksége volt.

BLS Instruktorok képzése
2019. February 20.
Pályázati felhívás
2019. October 24.
ADRA Europe Fórum 2018.
2018. November 08.