A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium is bekapcsolódott a #tanuljotthon programba Az intézmény laptopokat kapott a diákok digitális oktatásba történő bekapcsolódásának segítéséhez

 

Fejlesztés, 2020. December 10. 170

A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium is bekapcsolódott a #tanuljotthon programba

A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium is élt az ADRA Alapítvány #tanuljotthon programjának befogadásával. Az iskola laptopokat kapott, melyek a digitális oktatás idejére olyan diákokhoz kerülnek, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudták volna megoldani kapcsolódásukat a jelenlegi oktatáshoz. A gépek az időszak végével visszakerülnek az intézménybe, melyet egyébként a Gimnázium alapítványa kezel. A továbbiakban majd az informatikai eszköztárat fogják bővíteni a gépek, illetve például a biológia munkaközösség tanárai fogják használni prezentációkhoz.

Bartolák Mária, az iskola alapítványának képviselője elmondta, hogy továbbra is számítanak segítségre, hiszen az iskola bútorainak egy része cserére szorul, melyhez nehezen kapnak segítséget, illetve az Alapítvány Élet lehelete programjának megvalósulását is szívesen látják majd az alapszintű újraélesztés fenntartható oktatásának kialakítására. 


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Szeretet Segélyakció a kongói háború menekültjeinek

2009. March 31.

 A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti - Észak-Kivu - tartományában már több hónapja folynak véres harcok a kormány katonái és a lázadók között. A harcok következtében többszázezer ember kényszerült otthona elhagyására. A menekültek közel 80%-a nõ és gyermek, akik a különbözõ ideiglenesen felállított táborokban próbálnak az erõszak elõl menedéket találni. Nemzetközi szervezetek rendkívüli erõfeszítések ellenére sem tudnak a rengeteg ember élelmezésérõl és biztonságáról gondoskodni. A harcok sújtotta keleti országrész központja Goma, melynek körzetében három menekülttábor van.

Nemzetközi hírek
2018. March 30.