Szakemberek képzése a Dunakanyarban

 

Fejlesztés, 2021. March 17. 494

Szakemberek képzése a Dunakanyarban

A tavalyi évben számos tervezett program elmaradt, melyet az évre terveztünk az ADRA Alapítvány szervezésében. Sajnos a koronavírus világjárvány miatt a szakemberek számára tervezett tréningjeink is elmaradtak, azonban az idén tavasszal, még a 3. hullám előtt sikerült némileg behoznunk a lemaradást. A Dunakanyari Család- és Gyermekvédelmi Központ 13 munkatársa számára sikerült megszerveznünk egy 4 napos közösségépítő és konfliktuskezelő módszer átadásáról szóló tréninget, mely a résztvevők nagy arányú átoltottsága miatt személyes jelenléttel is megoldható volt. A módszer átadása szempontjából kulcsfontosságú gyakorlatok nehezen lettek volna kivitelezhetők online formában, így nagyon hálásak vagyunk Istennek, hogy létre jöhetett a tréning hagyományos formában.

A tréning résztvevői a Dunakanyar területén lévő iskolákban és óvodákban dolgoznak szociális segítőként, illetve járnak el család- és gyermekjóléti ügyekben. Gyermek és felnőtt közösségekben dolgozva gyakran szembesülnek azzal, hogy bizonyos feszültségek miatt nehéz az előrelépés, illetve a helyi közösségek számára szükséges a fejlesztés biztosítása. A kör módszerrel mind a közösségi konfliktusok kezelésére, mind pedig pl. olyan helyzetek gördülékeny megoldása, mint egy új tag befogadása, veszteség kezelésére adhatnak megfelelő választ a helyi szakemberek.

Az intézménnyel már korábban is jó kapcsolatot ápolt az Alapítvány és a jövőben – amennyiben a járványhelyzet megengedi majd -, további szakemberek képzésére is lehetőség nyílik majd.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

„Esély az életre” program segélykoncertje

2010. January 20.

Segélykoncertet tartott az ADRA december 15-én a Wesley János Szociális Óvoda javára az Apáczai Kiadó dísztermében, melyet a kiadó ingyenesen bocsátott rendelkezésre erre az alkalomra, valamint néhány ingyenes kiadványt adományozott az óvodának. A köszöntõ után elsõként az óvoda három kis lakója mondott verseket, a hallgatóság nagy örömére.

Forgatás Tiszaburán
2018. October 30.
Földrengés Chile-n
2010. March 16.