Segítségnyújtás Kiskőrösön

 

Segélyezés, Szerző:Sitkei Zoltán - April 21. 32

Segítségnyújtás Kiskőrösön

Néhány hónappal ez előtt keresett meg bennünket elektronikus levélben egy házaspár Kiskőrösről. Segítséget szerettek volna kapni. A férfi egészségügyi problémája miatt nem tudott elhelyezkedni, gyógyszereinek magas költségei felemésztették azt a pénzbeli ellátást, amit kapott. Felesége sem talált munkát. Egy melléképületben szűkösen laknak, ahol az egyetlen lehetőség a fűtésre az elektromos hősugárzó, melyet a tulajdonos csak korlátozottan enged használni a magas fogyasztás miatt. Az épület nem szigetelt, így telente küzdenek a penészedéssel. A házaspár az interneten talált rá az ADRA Alapítványra és remélték, hogy segíthetünk. Ilyen eseteken a segélykérelem érdemi elbírálásához szükséges a háttérinformáció, mely alapján megállapítható, hogy a szükséghelyzet valós. Ilyen esetekben vagy a szociális ellátórendszert hívjuk segítségül, vagy helyi lelkészt/önkéntest kérünk arra, hogy egy környezettanulmányt készítsen személyesen megkeresve a kérelmezőt. Jelen esetben Kis István lelkészt vontuk be, aki a látogatás után biztosított bennünket a kérelem megalapozottságáról. Így hamarosan megszületett a döntés a támogatásról: gyógyszerköltségek és tartós élelmiszer csomag formájában tudtunk segíteni, melyet április elején kézbesítettünk részükre.

A látogatás során elmondták, hogy bár a férfi továbbra sem vállalhat munkát betegsége miatt, ügyében betegjogi eljárás indul, mivel az ellátása során történt hiányosságok alapján megalapozott lehet kártérítési felelősség. Felesége pedig 6 órában kapott munkát, így életük lassan egy elfogadható szintre kerülhet. Az eset kapcsán nagyon jó volt látni azt a szándékot a kérelmezők részéről, mely saját helyzetük megváltoztatására irányul: megteszik a tőlük telhetőt, használják lehetőségeiket. Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy segíthettük őket a talpra állás folyamatában.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Ruhaadomány és élelmiszersegély

2012. October 01.

Harminc család kapott összesen mintegy 300 kilogrammnyi ruhaadományt és élelmiszer gyorssegélyt a napokban Békésen az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány jóvoltából. A szervezet már többedik alkalommal kereste és találta meg a legrászorultabbakat, hogy adományával némileg könnyítse életüket.