ADRA tábor 2021

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2021. May 26. 1221

ADRA tábor 2021

Az idei évben a hatályos jogszabályok lehetővé tették a gyermektáborok megszervezését. 2020-ban a világjárvány egyik következménye az volt az ADRA Alapítvány számára, hogy nem tudtuk megszervezni a hátrányos helyzetű gyermekek számára évi rendes táborunkat. Egy év kihagyás után azonban készülünk a folytatásra! Minden évben valami kisebb újítással készültünk, melyet az idei évben egy adományozó szervezetnek köszönhetünk. A bajai Spartacus Sport Club evezős szakosztályától 17 db kajakot és kenut kaptunk ajándékba. A régi, de használható hajókat felújítás után a balatonlellei Konferenciaközpontban nyaralók számára is elérhetővé tesszük, így nem csak az ADRA tábor lakói számára jelentenek majd sportolási és kikapcsolódási lehetőséget.

A táborunkat több mint 10 éve támogató norvég Utekontkate Nittedal szakemberei és önkéntesei ismét áldozatos munkát végeztek év közben, hogy előteremtsék a tábor költségeit fedező anyagi fedezetet, és bár jelenleg a norvég szabályok nem teszik lehetővé, hogy Magyarországra utazzanak, remélhetőleg július végéig ez is változni fog, és személyesen is jelen tudnak majd lenni az eseményen.

Az idei évre rendelkezésre álló pénzügyi keretünk sajnos szűkebb, mint 2 évvel ezelőtt, így jelen pillanatban fele annyi gyermeket tudunk táboroztatni, mint 2019-ben. Ezért adományokat elfogadunk a kapcsolat menüpontban található számlaszámra utalással "Tábor" közleménnyel, vagy PayPal-on keresztül a gyermekvédelmi programok címszóra.