ADRA Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2021. August 27. 458

ADRA Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

A világjárvány az elmúlt évben nem tette lehetővé, hogy megszervezzük éves rendes nyári táborunkat hátrányos helyzetű gyermekeknek. 2021-ben azonban a járványhelyzet kezelése következtében olyan helyzet állt elő, mely lehetővé tette az ADRA Gyermekvédelmi programjának gerincét képező esemény megtartását.

Az adományok, melyek a Tábor szervezésére – főként norvég partnerünk hathatós adománygyűjtő tevékenysége nyomán – érkeztek, az idén nem érték el az előző években tapasztalt mértéket, mégis 74 gyermeket tudtunk fogadni a Balaton parti Adventista Konferenciaközpontban július utolsó hetében. A gyermekeket partnerintézményeink delegálták, valamint helyi önkénteseink kapcsolatrendszerén keresztül érkeztek Mezőgyánból, Tiborszállásról, Ózdról, Dunaújvárosból, Tatabányáról és a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiból. Sajnos a norvég kormány által hozott utazást korlátozó intézkedések miatt az Utekontakte Nittedal szakemberei és önkéntesei személyesen nem tudtak részt venni a táborban, ám a technika segítségével egyik este videóhíváson keresztül csatlakoztak be a tábor életébe.

Az időjárás kiváló volt, így a legfőbb program a gyereke számára maga a Balaton volt: fürdés, vízi játékok és vízi sporteszközök használata – természetesen önkénteseink és a gyermekeket kísérő szakemberek felügyeletével. E mellett sor került a V.I.P. csapatjátékra is, valamint sportversenyekre, kézműves foglalkozásokra és vízi akadályversenyre is. A játék és a programok mellett hangsúlyos volt az olyan értékek közvetítése, mint tisztelet, megbecsülés, segítségnyújtás, figyelem. Ezekről nem csak közösen gondolkodtunk, hanem egy pontgyűjtő rendszeren keresztül igyekeztünk azok gyakorlati megvalósítását értékelve megerősíteni. Pontot azzal szerezhettek, ha pozitív hozzáállást tanúsítottak társaikhoz, segítették őket, valamilyen módon megvalósították az értékeket, melyekről egy-egy nap szó volt. A tábor végén szervezett vásáron pedig a pontokat beválthatták ajándékokra.

Hálásak vagyunk az Adventista Motoros Misszió tagjainak, aki 25 motorost hoztak a táborba, hogy elvigyék egy-egy körre a gyerekeket. A programot a gyerekek nagyon élvezték, a motorosok pedig nagyon szívesen beszélgettek a kis táborozókkal.

 Köszönjük mindazoknak, akik adományaikkal, támogatták a rendezvényt!


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Szakemberek képzése a Dunakanyarban

2021. March 17.

A nagyarányú intézményi átoltottság miatt személyes jelenléttel járó tréninget tartottunk a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Központ szakembereinek.

ADRA Akcióterv 2019.
2019. January 17.