Jótékonysági futás a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon 19 atléta állt rajthoz október 10-én, hogy egy nemes célért fussanak

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2021. October 14. 269

Jótékonysági futás a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

Az idei évben is rajthoz álltak az ADRA futói Magyarország legrangosabb futóeseményén, a SPAR Budapest Maratonon október 10-én. Ezúttal az Alapítvány kiállítóként is helyet kapott az eseményen, ahol programjainkról tudtunk beszélni az érdeklődőknek, kiemelten arról a projektről, mely az idei évben indul el Kenyában. A SUNCEP (Special and Underserved Children Empowering Program - rászoruló és nem megfelelően ellátott gyermekek fejlesztésére kidolgozott program) az ADRA Alapítvány új, a kenyai Migori megyében induló programja, melynek keretében fogyatékkal élő vagy mentális nehézségekkel küzdő gyermekek iskolai integrációját célozzuk meg. A legfőbb cél, hogy ezeknek a különleges igényű gyermekeknek olyan hátteret biztosítsunk, melyben elérhető lesz számukra az oktatás, ahol képességeiket fejlesztve olyan tudást szereznek, mely lehetővé teszi számukra a függetlenedést, csökkenti kiszolgáltatottságukat a környezetük felé. A tudás megszerzése a szegénységből történő kiemelkedés kapcsán kulcsfontosságú, fogyatékkal élők esetén pedig még kiemeltebb. Atlétáink erre a programra hívták fel a figyelmet és személyes teljesítményükkel és befolyásukkal támogatókat toboroztak a program anyagi hátterének megerősítésére. Több magánadományozó, valamint cég is csatlakozott a programhoz, így a másfél millió forintot is meghaladja az az összeg, mellyel még az idén elindulhat a program a fogyatékkal élő gyermekek számára szükséges gyógyászati és egyéb segédeszközök megvásárlásával.

Különös köszönet az ADRA atlétáknak, akik fizikai teljesítményükkel támogatták a programot. Egyéni indulók: Czékmán Renáta, Simon Róbert, Sitkei Zoltán. Váltóban indulók: Horváth Gábor, Tóth Szilárd, Cserbik János, Bodolainé Gyarmati Rita; Sitkei Péter, Vágó Marietta, Vincze Hajnalka, Szentváry-Lukács Kata; Restás László, Vincze Gergő, Restás László (ifj.), Tar Szilvia; Nagy Gábor, Sipos Zsolt, Gyulai Áron, Gyulai Márton.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Élet lehelete program Békésen

2021. November 30.

Novemberben az alapszintű újraélesztés fenntartható oktatását megcélzó programunk indult egy békési gimnázium diákjainak.

BLS Instruktorok képzése
2019. February 20.