Felzárkózó Települések Bojton Tovább folyik a településfejlesztés a Hajdú-Bihar megyei községben

 

Fejlesztés, 2021. October 18. 577

Felzárkózó Települések Bojton

Ahogyan arról már a korábbiakban tudósítottunk, a Hajdú-Bihar megyei Bojton az ADRA Alapítvány elindította tevékenységét a Felzárkózó települések program új megvalósítójaként. A helyszínen dolgozó kollégáink elkészítették a településdiagnózist, mely meghatározza majd a jövőben végzendő feladatokat. A munka támogatására sikerült beszerezni egy gépjárművet, melynek segítségével a munkatársak hatékonyan és gyorsan tudnak feladatot teljesíteni a faluban. Jelenleg tárgyalások folynak a Jelenlét Pont épületének felújításáról, mely a tervek szerint még az idei évben megnyitja kapuit. Az épület felújítása több ütemben történik majd, illetve a külső területrendezési feladatokba a helyi lakosokat is bevonjuk majd. Jövő évtől szeretnénk közhasznú munkások számára is lehetőséget teremteni a munkára, hogy ezzel is megkezdjük a helyi foglalkoztatás erősítését.

Munkatársaink a település lakóinak életében igyekeznek jelen lenni. Ez nem csak a felnőtt lakosságra, hanem a gyerekekre is igaz: a helyi óvodában rendszeresen tartanak foglalkozást.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Beszámoló a 2018-as évről

2019. January 30.

Néhány számadat és rövid leírás arról, mi is történt 2018-ban az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány munkája során.