Újabb 4 kút Kárpátalján

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2022. January 18. 658

Újabb 4 kút Kárpátalján

Örültünk a lehetőségnek, hogy "Élő víz" programunk keretein belül 2021 végén folytattuk a kutak fúrását Kárpátalján, ahol akár 50-60 ezer magyar ajkú roma ember él közvetlen vízvételi lehetőség nélkül. A munkácsi telep - amit a helyiek tábornak hívnak - a legnagyobb roma közösség Ukrajnában, lakosainak száma eléri a 7-8 ezret. Egy kút 4-5 családnak elégítheti ki a víz szükségletét, ezért 40-50 ember is használhatja ezt a vizet. Decemberben 4 kút fúrására került sor, ami közel 200 ember számára biztosít majd vizet. "Hátrányos helyzetű családokban segítünk legtöbbször, most se volt kivétel ebből a szabályból. Olyan 9 gyermeket nevelő házaspárnak segitettünk, ahol az apuka már 3 éve, karambol után, fekvőbeteg. A kúton kívül az udvarban is sikerült egy beton járdát készíteni, így a beteg kerekesszékkel is ki tud menni az udvarra" - -mondta dr. Pircsák Albert, aki a helyi ADRA iroda vezetője. A munkálatok anyagi hátterét az ADRA Alapítvány magyarországi felajánlásokból biztosította, melyek közül kiemelt partnerünk az Oszkar.com Telekocsi Kft.

A rászoruló támogatott családok részére nagy öröm volt ez a segítség, ezúton tolmácsoljuk köszönetüket.

A kárpátaljai ADRA iroda minkatársai is hálásak, hogy a támogatás révén könnyebbé tudják tenni az életét néhány nehéz sorsú családnak.

A program támogatható a 11707024-20425539 számlaszámra utalással. Közlemény: Élő víz.

 

 

A program támogatható a 11707024-20425539 számlaszámra utalással. Közlemény: Élő víz.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Az ADRA az AKCS-EU közös parlamenti közgyûlésén

2011. August 30.

2011-ben Magyarország történetében elõször tölti be hazánk az Európai Unió soros elnöki tisztét. Ez a történelmi lehetõség kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a Magyarországon még mindig új jelenségnek számító nemzetközi fejlesztési együttmûködés jobban meggyökerezzen és a gyakorlatban is megerõsödjön.