További fejlemények az orosz-ukrán konfliktus kapcsán

 

Segélyezés, Szerző:Sitkei Zoltán - February 26. 391

További fejlemények az orosz-ukrán konfliktus kapcsán

Míg a harcok tovább folynak, már Kárpátalján is ellátási hiányok vannak az élelmiszerek és egyéb termékek kapcsán. Jelenleg az egyetlen működő pénzügyi rendszer a Western Union, kérdés, hogy meddig.

Az ADRA Alapítvány stratégiai partnereivel, mint a NEKAA, felkészült a segélyszállítmányok fogadására és továbbítására egyaránt:

- 5000 négyzetméteres raktározási lehetőség nyílt meg, így Nyírmeggyesen mind Ukrajna, mind Románia felé elosztóközpont létesült;

- jelenleg úton van kettő teherautó segélyáru Németországból, mely várhatóan vasárnap érkezik meg;

- kapcsolatépítés indult el az ADRA Románia felé, mivel jóval több menekült hagyja el Ukrajnát déi, dél-nyugati irányban;

- 5 kamion takaró, martac, tartós élelmiszer szállítmány egy héten belüli érkezését készítjük elő;

- önkormányzatok és cégek által gyűjtött adományok átszállításának megszervezését kezdtük meg.

A háromfős ADRA operatív törzs (Sitkei Zoltán ADRA ügyvezető igazgató, Balog Tibor Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület szociális ügyek referense, Rácz Ferenc NEKAA Magyarország) naponta tárgyal a stratégiai kérdésekről.

Ami jelenleg szükséges az ukrán oldalra: tisztálkodó szerek, ágynemű, takaró, párna, tartós élelmiszer.

 

A helyzet támogatására adomány utalható, "Ukrajna" megjegyzéssel, az alábbi számlaszámra:

ADRA Alapítvány

OTP 11707024-20476487


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Vízhiány, hajléktalanság és humanitárius krízis Haitiben

2010. January 27.

  Általános hajléktalanság és vízhiány jellemzi Haiti földrengés által elpusztított fõvárosát, Port-au-Prince-t, ami rohamléptekkel közeledõ humanitárius válsághoz vezethet. Túlélõk ezrei keresnek ivóvizet és biztonságos helyet, ahol meghúzhatják magukat, miután erõs földrengés rázta meg a várost és a környezõ településeket – jelentették az ADRA munkatársai, akik január 15-én érkeztek a Haiti fõvárosba. A víz szinte jutalomnak számít – mondja Raymond Chevalier, aki az ADRA logisztikai feladatainak irányítását végzi Haitin.