Menekültek segítése határon innen és túl

 

Segélyezés, March 11. 155

Menekültek segítése határon innen és túl

A Hetednapi Adventista Egyház nemzetközi segélyszervezetének, (ADRA International) magyarországi szervezete aktívan kiveszi részét az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésében, együttműködve a helyi hatóságokkal és a Híd Kárpátaljáért programban részt vevő szervezetekkel.
     Az alapítvány mintegy 50 önkéntessel vesz részt  a határ közelében, valamin Budapesten és környékén a segélyszállítmányok szervezésben, menekültek elhelyezésében.
     Mintegy 500 m3 segélyárút juttattak át a NEEKA  Alapítvánnyal való együttműködésben az ADRA ukrajnai szervezetének munkácsi raktárába. Élelmiszert, takarókat, matracot, fűtőtesteket, tisztasági szereket, gyermekápolási termékeket, valamint pelenkákat adtak át a Kárpátalján várakozó tömegek ellátására.
     Az ukrán határhoz közeli adventista gyülekezetek 4 befogadó központot hoztak létre, így ezekben, valamint Budapesten és környékén eddig több, mint 100 személyt fogadtak be. Szükség szerint további intézményeink állnak rendelkezésre a menekültek ellátására.
     Budapesti önkénteseik a Nyugati pályaudvarnál veszik ki részüket a menekültek ellátásából: élelmiszercsomaggal, tájékoztatással, szálláslehetőséggel, valamint Internet-megosztással és mobil-töltéssel várják az ide érkezőket.
     Tekintettel arra, hogy Ukrajnában a források kimerülőben vannak, nagy szükség van gyógyszerekre is, melyeknek beszerzését szintén az ADRA koordinálja az egyház által működtetett egészségügyi központok számára.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Az ADRA munkája Haitin

2010. January 27.

  Gyerekek, nõk és férfiak tízezrei, akiket a Haitiben, Port-au-Prince-ben földrengés sújtott 2010. január 12-én most az utcákon és összetákolt táborokban élnek. Sokan közülük családtagjaikat gyászolják, akik a katasztrófában haltak meg, mások még reménykednek abban, hogy megtalálják családtagjaikat és barátaikat.   Az embereknek minden elképzelhetõ dologra szükségük van – mondja John Torres, az ADRA International médiaszakértõje, aki jelenleg is a helyszínen tartózkodik.