Menekültek segítése határon innen és túl

 

Segélyezés, March 11. 327

Menekültek segítése határon innen és túl

A Hetednapi Adventista Egyház nemzetközi segélyszervezetének, (ADRA International) magyarországi szervezete aktívan kiveszi részét az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésében, együttműködve a helyi hatóságokkal és a Híd Kárpátaljáért programban részt vevő szervezetekkel.
     Az alapítvány mintegy 50 önkéntessel vesz részt  a határ közelében, valamin Budapesten és környékén a segélyszállítmányok szervezésben, menekültek elhelyezésében.
     Mintegy 500 m3 segélyárút juttattak át a NEEKA  Alapítvánnyal való együttműködésben az ADRA ukrajnai szervezetének munkácsi raktárába. Élelmiszert, takarókat, matracot, fűtőtesteket, tisztasági szereket, gyermekápolási termékeket, valamint pelenkákat adtak át a Kárpátalján várakozó tömegek ellátására.
     Az ukrán határhoz közeli adventista gyülekezetek 4 befogadó központot hoztak létre, így ezekben, valamint Budapesten és környékén eddig több, mint 100 személyt fogadtak be. Szükség szerint további intézményeink állnak rendelkezésre a menekültek ellátására.
     Budapesti önkénteseik a Nyugati pályaudvarnál veszik ki részüket a menekültek ellátásából: élelmiszercsomaggal, tájékoztatással, szálláslehetőséggel, valamint Internet-megosztással és mobil-töltéssel várják az ide érkezőket.
     Tekintettel arra, hogy Ukrajnában a források kimerülőben vannak, nagy szükség van gyógyszerekre is, melyeknek beszerzését szintén az ADRA koordinálja az egyház által működtetett egészségügyi központok számára.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Segítségnyújtás a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére

2010. October 27.

Az ADRA Alapítvány a Kelet-Magyarországi Speciális Mentõcsapattal együttmûködve igyekszik segítséget nyújtani a vörösiszap-katasztrófa által sújtott embertársainknak. A mentõcsapat tagjai több alkalommal a helyszínen jártak. Az egyesület vezetõjét, Vincellér Tibort külön kérte a Katasztrófavédelem, hogy segítsenek az eltûnt személyek felkutatásában.

A várakozás súlya
2010. February 04.