Folyamatos segítségnyújtás az orosz-ukrán konfliktus miatti humanitárius veszélyhelyzetben

 

Segélyezés, 2022. April 11. 538

Folyamatos segítségnyújtás az orosz-ukrán konfliktus miatti humanitárius veszélyhelyzetben

A szomszédunkban dúló háború elmúlt másfél hónapjában az ENSZ 6 nappal ezelőtti becslése szerint 6,5 millió embernek kellett otthonát hátrahagynia és az ország nyugati részében menedéket keresni, míg összesen 4,2 millióan hagyták el Ukrajnát. Az ADRA Alapítvány továbbra is mind Magyarországon, mind pedig Kárpátalján nyújt segítséget, összefogva a helyi szervezetekkel.

Az eltelt idő alatt gyakorlatilag az egész országra kiterjedő hálózat alakult, ami a belföldi befogadó központokat illeti. A korábban kialakított 4 határhoz közeli befogadó pontunk mellett a fővárosban és annak környékén is alakultak befogadó pontok, illetve további önkéntes felajánlások is érkeztek a lehetséges befogadásokról. A képen a kistarcsai befogadópont egy helysége látható.

Az utóbbi hetekben az érkező menekültek száma lecsökkent, melynek egyik oka lehet az ukrán kormány által hatályba léptetett, a gyermekek védelmét szolgáló jogszabály, mely szerint gyermek csak akkor hagyhatja el Ukrajnát, ha kísérője a szülő(k) közjegyző által hitelesített beleegyező nyilatkozatát is fel tudja mutatni. Ez az édesanyák esetében a gyermek apjának nyilatkozatára is vonatkozik. Helyiektől érkező információk szerint viszont a menekültek érkezésének másik akadálya, hogy a háborús területeket eddig nem igazán lehetett biztonságban elhagyni civilként.

Tevékenységünk másik területe a segélyszállítmányok szervezéseMárcius végéig a NEEKA Alapítvánnyal közösen 1245 msegályárut sikerült Kárpátaljára juttatni, ahonnan az ország nem csak nyugati részébe juttatták tovább, hanem kettő alkalommal már egészen Kijevig a szükséges élelmiszert és gyógyszert, valamint a nem élelmiszer típusú adományokat.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Karácsonyi segítségnyújtás Dunaújvárosban

2011. August 30.

December 14-én egy kis ünnepély keretén belül hátrányos helyzetû gyerekek és nagycsaládosok kaphattak támogatást ajándékcsomagok formájában – az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítványtól a helyi Családsegítõ Központ koordinálásával, akik nagy örömmel vették a felajánlást. Igazán megható volt a sok boldog gyermek és felnõtt arc! A folyamat azonban nem áll meg itt, mert június utolsó hetében egy szünidei tábort szervezünk kb.

Kedves támogatóink!
2010. October 27.
Hernádi Árvíz
2004. December 01.