Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2022. May 17. 354

Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

2022. április 28-án sajtótájékoztatót tartott az ADRA Alapítvány és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar. Az esemény megszervezésének oka az a nyertes pályázat, melyben az ADRA Alapítvány a Miniszterelnökség Hungary Helps irodájától 14,5 millió forintot a kenyai oktatás-fejlesztési program szakmai hátterének megerősítésére.

Az ADRA Alapítvány az idei év elején kezdte meg különleges igényű és fogyatékkal élő gyermekek oktatásban történő részvételének támogatását. A program egy próba üzemmódban (pilot) indult el 6 gyermek támogatásával. A cél a kedvezményezetti kör kiterjesztése, még több gyermek támogatásának megszervezése mellett az is, hogy a kenyai oktatás intézményi feltételei javuljanak. Ennek érdekében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szakemberei 5 iskola részére készítenek szakmai anyagokat, ajánlásokat, mellyel a befogadó oktatás felé történő elmozdulás válik könnyebbé. A szakmai anyagok és program mellett egyfajta képzés is elindul majd a kenyai tanárok részére, akik az 5 kiválasztott intézményben tanítanak. A kar szakemberei helyszíni látogatás során egyrészt tapasztalatot gyűjtenek, másrészt megkezdik a tanárok képzését is.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Dr. Darázs Lénárd, az ELTE rektorhelyettese, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, valamint Dr. habil. Papp Gabriella, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar dékánja, és Dr. habil. Perlusz Andrea, a projekt szakmai vezetője. Az ADRA Alapítvány részéről Sitkei Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatta röviden a sajtó képviselőit a program előzményeiről.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Bemutatkozó kisfilm az ADRA Alapítványról

January 03.

Egy támogatónk ezzel a kisfilmmel ajándékozott meg minket, melyet szeretnénk megosztani mindenkivel!

ADRA tábor 2022
2022. September 23.
Minitábor Tatabányán
2020. August 14.