Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - May 17. 209

Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

2022. április 28-án sajtótájékoztatót tartott az ADRA Alapítvány és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar. Az esemény megszervezésének oka az a nyertes pályázat, melyben az ADRA Alapítvány a Miniszterelnökség Hungary Helps irodájától 14,5 millió forintot a kenyai oktatás-fejlesztési program szakmai hátterének megerősítésére.

Az ADRA Alapítvány az idei év elején kezdte meg különleges igényű és fogyatékkal élő gyermekek oktatásban történő részvételének támogatását. A program egy próba üzemmódban (pilot) indult el 6 gyermek támogatásával. A cél a kedvezményezetti kör kiterjesztése, még több gyermek támogatásának megszervezése mellett az is, hogy a kenyai oktatás intézményi feltételei javuljanak. Ennek érdekében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szakemberei 5 iskola részére készítenek szakmai anyagokat, ajánlásokat, mellyel a befogadó oktatás felé történő elmozdulás válik könnyebbé. A szakmai anyagok és program mellett egyfajta képzés is elindul majd a kenyai tanárok részére, akik az 5 kiválasztott intézményben tanítanak. A kar szakemberei helyszíni látogatás során egyrészt tapasztalatot gyűjtenek, másrészt megkezdik a tanárok képzését is.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Dr. Darázs Lénárd, az ELTE rektorhelyettese, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, valamint Dr. habil. Papp Gabriella, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar dékánja, és Dr. habil. Perlusz Andrea, a projekt szakmai vezetője. Az ADRA Alapítvány részéről Sitkei Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatta röviden a sajtó képviselőit a program előzményeiről.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Számítógépek a Nagylózsi Általános Iskolának

2009. December 04.

  Az ADRA Hungary és az ADRA Ausztria együttmûködésének köszönhetõen 2009. 11. 12-én tíz korszerû számítógép került üzembe helyezésre a Nagylózsi Általános Iskolában. A projekt több mint húszezer euróba, vagyis 5.5 millió Ft-ba került – nyilatkozta Walter Macher, az ADRA Ausztria alapítvány igazgatója.   Korábbi gépeink matuzsálemi darabok voltak, s asztalaink is különbözõ felajánlásokból származtak.

ADRA nap Óbudán
2018. March 19.