Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2022. May 17. 570

Sajtótájékoztató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai karon

2022. április 28-án sajtótájékoztatót tartott az ADRA Alapítvány és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar. Az esemény megszervezésének oka az a nyertes pályázat, melyben az ADRA Alapítvány a Miniszterelnökség Hungary Helps irodájától 14,5 millió forintot a kenyai oktatás-fejlesztési program szakmai hátterének megerősítésére.

Az ADRA Alapítvány az idei év elején kezdte meg különleges igényű és fogyatékkal élő gyermekek oktatásban történő részvételének támogatását. A program egy próba üzemmódban (pilot) indult el 6 gyermek támogatásával. A cél a kedvezményezetti kör kiterjesztése, még több gyermek támogatásának megszervezése mellett az is, hogy a kenyai oktatás intézményi feltételei javuljanak. Ennek érdekében az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar szakemberei 5 iskola részére készítenek szakmai anyagokat, ajánlásokat, mellyel a befogadó oktatás felé történő elmozdulás válik könnyebbé. A szakmai anyagok és program mellett egyfajta képzés is elindul majd a kenyai tanárok részére, akik az 5 kiválasztott intézményben tanítanak. A kar szakemberei helyszíni látogatás során egyrészt tapasztalatot gyűjtenek, másrészt megkezdik a tanárok képzését is.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Dr. Darázs Lénárd, az ELTE rektorhelyettese, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, valamint Dr. habil. Papp Gabriella, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar dékánja, és Dr. habil. Perlusz Andrea, a projekt szakmai vezetője. Az ADRA Alapítvány részéről Sitkei Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatta röviden a sajtó képviselőit a program előzményeiről.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

ADRA Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

2021. August 27.

Az idei évben minden nehezítő körülmény ellenére sikerült megszerveznünk élménytáborunkat, melyben 74 gyermeket láttunk vendégül.

Végre elkészült!
2020. October 05.
Balkan + találkozó
2018. October 31.