ADRA tábor 2022 Idén nyáron ismét megrendeztük élménytáborunkat hátrányos helyzetű gyermekeknek

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2022. September 23. 556

ADRA tábor 2022

2022. július 17. és 24. között az idei évben is megrendezésre került az ADRA Tábor a balatonlellei Adventista Konferenciai Központban. Az immár 15 éve hagyományosan megrendezésre kerülő gyermektábor az ADRA Alapítvány gyermekvédelmi tevékenységének legfontosabb állomása, amikor hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatunk. A hátrányos helyzet értelmezhető egyéni-családi szinten pl. azon résztvevők esetén, akik állami gondoskodás keretében nevelkednek, de maga a hátrányos helyzetű település, mint lakóhely is komoly helyzetet jelenthet, mint Bojt, Mezőgyán vagy Tiborszállás esetében. 

A gyermekek kiválasztását a helyi intézmények végzik, úgy, mint család-és gyermekvédelmi központok, gyermekvédelmi intézmények munkatársai, helyi szakemberek. Idén összesen 74 gyermeket tudtunk táboroztatni. A programot illetően olyan elfoglaltságokat, programokat biztosítunk, melyek előtérbe helyezik azon értékeket, melyeket szeretnénk megerősíteni, közvetíteni: együttműködés, tisztelet, barátság, egymás segítése, elfogadása. 

A programok lebonyolításában nagy segítséget jelentenek önkénteseink, akik kiváló munkát végeznek nem csak a szervezés szintjén, hanem a gyermekekhez kapcsolódás során is: egyéni beszélgetések, kisebb csoportos játékok, tevékenységek esetén.

Továbbra is jelentős anyagi és szervezési segítséget kapunk a norvég Utekontakten Nittedal szervezettől, amely alaptevékenységét illetően bajba került - függőségbe, önpusztító életmód felé sodródó, pszichés problémákkal küzdő - fiatalok számára terápiás folyamatot építenek fel, melynek része a tábor, ahol saját történetük megosztásával léphetnek előre saját problémáik megoldásában. Ezt segíti a gyerekektől feléjük kifejezett Balatonnyi szeretet.

Szintén fontos partnerünk az Adventista Motoros Misszió, akik szervezésében az idén is sikerült megmotoroztatnunk a táborlakókat.

Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy a szeretetet gyakorlati módon fejezhetjük ki feléjük, ezzel is tanítva, erősítve őket a hétköznapi kihívásaikkal szembeni ellenálló képességüket.