Ukrán menekültek segítése

 

Segélyezés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2022. September 23. 471

Ukrán menekültek segítése

Júniusban elindítottunk egy új projektet, melyet az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezettel (UN IOM) partnerségben valósítunk meg.

Rövid távra szállodai szobákat biztosítottunk és középtávra munkásszállót béreltünk a hazánkba érkezett menekültek részére. A Budapest X. kerületi Gitár utcában bérelt munkásszálló teljesen megtelt. A program lebonyolításában folyamatos munkakapcsolat alakult ki a partnerszervezet munkatársaival, ami kiválóan működik.

Júliusban a Gitár utcai szálláson 57 fő tartózkodott, a szállodai szobákban pedig 34 fő fordult meg.

A programban dolgozó sofőrök folyamatosan segítik a menekülteket az egészségügyi ellátórendszerhez történő kapcsolódásban, illetve bármilyen egyéb, szükségszerű  személyszállításban.

A Gitár utcai munkásszállás bérlésével párhuzamosan, augusztus folyamán a Budapest XIII. kerületi Röppentyű utcában is béreltünk társasházi lakásokat, így, összesen 30 lakást biztosítottunk a menekültek számára, melyekben lapzártakor összesen 112 személy tartózkodott. Augusztus végére már minden lakásban volt lakó, általánosságban többgyermekes családok.

 Az ENSZ munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot az elszállásolt menekültekkel és segítik őket - az ADRA munkatársai pedig folyamatosan biztosítják számukra az alapvető szükségleteket.

A programra az anyagi fedezetet a partnerszervezet biztosítja.

 

A hazánkba érkező, ill. a menedékstátuszt kérelmezők támogatására további megkeresést kaptunk a német és a japán ADRA-tól is, mely programok kidolgozása és véglegesítése folyamatban vannak.

 

Miközben hálásak vagyunk Istenünknek a lehetőségért, hogy támogatni tudjuk az otthonukat elhagyni kényszerült embertársainkat, Jób szavai jutnak eszembe: “Nem hált jövevény az utcán, ajtómat kitártam az átutazó előtt.” (Jób 31:32 – RÚF 2014)


 

Keresés

Támogatás