Törökországi földrengés túlélőinek segítése

 

Segélyezés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2023. March 09. 975

Törökországi földrengés túlélőinek segítése

2023. február 6-án hajnalban 7,6 erősségű földrengés rázta meg Törökország déli és Szíria északi részét. Törökország nemzetközi segítséget kért, mely felhívásra több magyarországi mentőegység, többek között a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue 24 mentőcsapata is reagált. Az álzaluk szervezett alakulatban az ADRA Alapítvány is képviseltette magát, valamint az Alapítvány stratégiai partnere, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület és más szervezetek is. A csapat 18 fővel és 8 mentőkutyával érkezett meg február 7-én Antakyába, ahol az ENSZ OCHA irányítása alatt azonnal megkezdte a túlélők felkutatását és kimentését. A tevékenység időtartama alatt 11 élő személyt találtak, melyből 7-et sikerült kimenteni a romok alól, a fennmaradó 4 személy mentése komolyabb technikai eszközökkel rendelkező csapatokra hárult. 

Az ADRA képviselője segítséget nyújtott a Nemzetközi ADRA humanitárius veszélyhelyzet-kezelő csoportjának is az által, hogy összeköttetést létesített a helyi vezetéssel. Ezt követően nyílt lehetőség arra, hogy sátrakat és élelmiszert juttassanak Antakyába. 

A csapat által használt 20 db tábori ágyat a helyieknek adományozta. 


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Segélyezés

Vízhiány, hajléktalanság és humanitárius krízis Haitiben

2010. January 27.

  Általános hajléktalanság és vízhiány jellemzi Haiti földrengés által elpusztított fõvárosát, Port-au-Prince-t, ami rohamléptekkel közeledõ humanitárius válsághoz vezethet. Túlélõk ezrei keresnek ivóvizet és biztonságos helyet, ahol meghúzhatják magukat, miután erõs földrengés rázta meg a várost és a környezõ településeket – jelentették az ADRA munkatársai, akik január 15-én érkeztek a Haiti fõvárosba. A víz szinte jutalomnak számít – mondja Raymond Chevalier, aki az ADRA logisztikai feladatainak irányítását végzi Haitin.