ADRA Tábor 2023 Nyáron sikerült ismét megszervezni élménytáborunkat hátrányos helyzetű gyermekeknek

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - 2023. September 25. 444

ADRA Tábor 2023

Az idei nyár sem telt eseménytelenül az ADRA Alapítvány életében. Az időszakot mindig meghatározza a táborok szervezése, melyből az idei évben bőségesen volt. Július 10. és 16. között került megrendezésre a balatonlellei Adventista Konferenciaközpontban hátrányos helyzetű gyermekek részére szervezett élménytáborunk. A megelőző időszakban is volt bőségesen teendő, hiszen a tábor finanszírozásának előteremtése évről évre egyre nagyobb munkát igényel. Ám hála az adományozóknak, sikerült előteremteni a szükséges összeget, így 72 gyermeket tudtunk fogadni az ország különböző pontjairól.

A tábor anyagi szükségleteinek előteremtésében is, valamint a lebonyolításban is segítségünkre volt norvég partnerünk az Utekontakte Nittedal, ahonnan szakemberek és önkéntesek is érkeztek. Továbbá a táborral párhuzamosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiójának önkéntesei részére képzés került megrendezésre. A képzésben részt vevő önkéntesek a tábori programok lebonyolításában segédkeztek, így az oktatás gyakorlatban is folyt, nem csak elméletben.

A program kialakítása és lebonyolítása folyamán a játékok, foglalkozások alkalmával az olyan értékek átadására helyeztük a hangsúlyt, mint a tisztelet, figyelem, együttműködés, elfogadás. A részt vevő gyermekek környezetében sajnos ezen értékek egyáltalán nem, vagy csak nyomokban jelennek meg, így azok nem épülnek be készség szinten személyiségükbe. Ezt a hiányt pótoltuk és igyekeztünk még játék közben is nagyon figyelni arra, hogy ezek a gyakorlatban is megjelenjenek.

A tábor végén az Adventista Motoros Misszió által szervezett programban vehettek részt a gyermekek. A táborba érkező 50-nél is több motort nem csak megnézhették, hanem a motorosok el is vitték őket egy körre.

Hálásak vagyunk támogatóinknak, akik nélkül a tábor nem jöhetett volna létre, továbbá 13 önkéntesünknek, akik a lebonyolításban részt vettek.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek

Fejlesztés

Jelenlét Pont fejlesztése Bojton

2023. December 19.

Felzárkózó települések program végrehajtásának keretében játszótér épült a bojti Jelenlét Ponton.