Kenyai oktatás-fejlesztési program folytatása 2024-ben SUNCEP programunk ismét finanszírozást kapott 2024. évre!

 

Fejlesztés, Szerző:Sitkei Zoltán - April 24. 209

Kenyai oktatás-fejlesztési program folytatása 2024-ben

A 2021-ben Kenyában elindult oktatás-fejlesztési programunk kapcsán a korábbiakban több alkalommal is beszámoltunk már. A projekt folyamán fogyatékossággal élő és különleges igényű gyermekek oktatásba történő bekapcsolását tűztük ki célul Kenya egy különösen érintett megyéjében, Migoriban, ahol a legmagasabb a fogyatékossággal születő gyermekek száma. A tevékenység két fő területe a fogyatékossággal élő gyermekek oktatásának közvetlen támogatása a tanuláshoz, iskolába járáshoz szükséges anyagi háttér biztosításával, illetve oktatási intézmények támogatása, hogy hatékonyabban tudjanak foglalkozni a fogyatékossággal élő és különleges igényű gyerekekkel. Helyi megvalósító partnerünk az Ubin Adam Afrika szervezet, míg Magyarországról a szakmai támogatást az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar biztosítja.

A program kezdete óta számos gyermeknek segítettünk a helyi egészségügyi rendszerhez csatlakozni, így terápiához, segédeszközhöz jutni, valamint 5 helyi iskolát támogattunk eszközökkel és szakmai tudással. A program elmúlt 2 évében az anyagi alapot döntő részben a Hungary Helps Ügynökség adta, kisebb részét pedig magánadományok képezték.

Az idei évben újra lehetőséget kapott az Alapítvány, hogy pályázatot nyújtson be, így folytatva a programot 2024. évben. A megpályázható keretből 9,2 millió forintot nyertünk a Hungary Helps Ügynökségtől. Az eredeti terv szerint az eddigi tevékenységek folytatása mellett egy megvalósíthatósági tanulmányt is szerettünk volna készíteni egy módszertani központ létrehozására. Ez utóbbi intézmény helyi szinten biztosítana fejlesztési lehetőségeket gyermeke számára, tréningek szervezését tanároknak és szülői támogató programok megvalósítását is biztosítaná. A központ létrehozása hosszútávú tervünk, de mindenképp szeretnénk látni azt, hogy milyen feltételekkel valósítható meg egy ilyen intézmény létrehozása. Az eredetileg benyújtott pályázat újratervezése folyik éppen, a megkapott támogatáshoz igazítjuk 2024-es tevékenységünket.


 

Keresés

Támogatás

Kapcsolódó hírek