Kárpátaljai fejlesztési program

 

A Krím-félsziget körüli konfliktus óta nehéz helyzetben vannak a szomszédos Ukrajna polgárai.
Határaink közelében élő közösségek segítése fontos feladat számunkra, a korábbi években is segítettük az ott élőket segélyezési programokkal, kórház-fejlesztési projekttel.
A 2019-ben induló programunkban szeretnénk olyan hosszú távon is fenntartható, a helyi közösségeket tartósan segítő tevékenységeket támogatni, melyek az ott élők erőforrásaira épülnek.
A fejlesztés irányát helyi szervezetekkel együtt határozzuk meg, ebben segítségünkre van a munkácsi ADRA képviselet, valamint az ADRA Ausztria is.
Kárpátalján 70 olyan településrész van, ahol nem megoldott az ivóvíz-ellátás. Sem csatornázás, sem vezetékes víz nincsen, és a vízforrásul szolgáló kutak is többnyire kívül esnek az adott környéken, tehát a helyiek adott esetben több száz méterről kénytelenek a vizet hordani. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány kutak fúrásával és megfelelő vízellátó rendszerek telepítésével kívánja segíteni az ott élőket. Egy vízvételi lehetőség átlagosan 5 családot lát majd el. Jelen pillanatban 8-10 ilyen kút létesítésére van lehetőségünk.

A program pénzügyi finanszírozása tovább támogatható a 11707024-20425539 számú számlaszámra történő, "Kárpátaljai víz" megjegyzéssel ellátott adományokkal. 
A program részleteiről folyamatosan tudósítunk.