Kárpátaljai fejlesztési program

 

A Krím-félsziget körüli konfliktus óta nehéz helyzetben vannak a szomszédos Ukrajna polgárai.
Határaink közelében élő közösségek segítése fontos feladat számunkra, a korábbi években is segítettük az ott élőket segélyezési programokkal, kórház-fejlesztési projekttel.
A 2019-ben induló programunkban szeretnénk olyan hosszú távon is fenntartható, a helyi közösségeket tartósan segítő tevékenységeket támogatni, melyek az ott élők erőforrásaira épülnek.
A fejlesztés irányát helyi szervezetekkel együtt határozzuk meg, ebben segítségünkre van a munkácsi ADRA képviselet, valamint az ADRA Ausztria is.
Kárpátalján 70 olyan településrész van, ahol nem megoldott az ivóvíz-ellátás. Sem csatornázás, sem vezetékes víz nincsen, és a vízforrásul szolgáló kutak is többnyire kívül esnek az adott környéken, tehát a helyiek adott esetben több száz méterről kénytelenek a vizet hordani. Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány kutak fúrásával és megfelelő vízellátó rendszerek telepítésével kívánja segíteni az ott élőket. Egy vízvételi lehetőség átlagosan 5 családot lát majd el. 

 

2019. év szeptemberében támogatónk, az Oszkár.com Telekocsi Kft. jóvoltából elindult a helyi vízhálózat fejlesztésére irányuló programunk a munkácsi ADRA irodával együttműködésben. 6 kút fúrása, valamint a munkálatokhoz szükséges áramfejlesztő berendezés beszerzése indult meg.  

A program pénzügyi finanszírozása tovább támogatható a főoldalon az Adománykatalógus menüpont alatti információknak megfelelően.